Inschrijving Rookie-Training

Rookie training MC-NH Den Helder

Dit is de inschrijf pagina voor de rookie-training in Den Helder. Lees het programma en reglement goed door! Inschrijven kan via één van de onderstaande links. De inschrijving en betaling gaat via ClubCollect, na afronden inschrijving ontvang je binnen 24 uur via een email de ticket en een betalingsbewijs. De inschrijving is wel per direct verwerkt in ons systeem maar er kan een vertraging zitten in het versturen van de email!

Graag je even melden vooraf aan de training in de kantine, zodat wij weten dat je er bent en voor de laatste instructies! Let op inschrijven kan tot 2 dagen voor het evenement. Om alle nieuwe rijders volle aandacht te geven hebben we een maximaal aantal ingesteld van 6 rijders voor de rookie-training. Vol=Vol!

Inschrijflinks:

Programma:

Klasses:
50 cc mini – 65 cc Laag / Hoog – 85 cc Laag / Hoog – 125cc – 250cc – 450cc – Masters/Veteranen – Dames – Hobby / opstapklasse (Let op: deelnemen met een Quads is niet mogelijk)

Programma:

  • 09:15 Opening terrein / kantine
  • 09:30 – 11:00 Rookie training

Wil je daarna nog meerijden met de vrije training meld je dan hiervoor aan via: Inschrijving vrije training

————————————-

Rookie Training:
De Korte Motocross Rookie Training (KMRT) komt voort uit het MX-masterplan en mag gezien worden als een proeve van bekwaamheid. Deze cursus moet afgelegd worden voordat er gebruik gemaakt kan worden van de licentie.

Waarom:
De KMRT wordt sinds 2021 voorgeschreven aan nieuwe, net beginnende, licentiehouders in het kader van veiligheid. Ieder jaar weer zijn er een x aantal ongevallen waarbij de oorzaak ligt bij de onervarenheid van een rijder. Specifieker nog komen veel van die ongevallen voort uit een gebrek aan voldoende risicoherkenning wanneer de rijder actief is op een motocrosscircuit. Dat willen we tegengaan met deze training.

Met het doorlopen van een KMRT wordt de rijder goed voorbereidt op de rest van zijn/haar motocrosscarrière. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

De insteek is niet om rijders te laten zakken. We willen rijders enkel en alleen goed voorbereiden op de gevaren van de sport. In beide delen wordt ingegaan op de basiskennis en -vaardigheden wanneer iemand actief is op een motocrosscircuit. Deze cursus is een eenmalige investering voor de verdere toekomst.

Wanneer:
Vooraf aan de vrije training in Den Helder geven wij een Rookie-training door één van onze gecertificeerde MX Trainers. Voor de komende rookie-trainingen zie onze agenda 2022. De training is van 9:00 tot 11:00. Als je nog energie over hebt kan je daarna je ook nog inschrijven voor de vrije training op die dag.

Wat heb je nodig:
De Rookie-cursus bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. Neem dus ook je motor mee met bijbehorende beschermende kleding; laarzen, helm, bril, handschoenen, bodyprotector, kniebescherming, cross broek, cross shirt etc.

KNMV:
Meld je eerst aan bij de KNMV voor een nieuwe Basis Sportlicentie op: mijn.knmv.nl Voor meer uitleg over deze aanvraag procedure zie: Zo activeer je jouw nieuwe KNMV-account – KNMV Als jij je hebt aangemeld, krijg je automatisch een e-mail met het verzoek om een rookie-training te doen bij één van de motorcross verenigingen in Nederland.

Tarieven:
– Lidmaatschap / donateur : € 25,- per jaar
– Rookie-training: € 40,- (eenmalig)

Lid / Donateur:
Wil je onze club actief ondersteunen, wordt dan lid/donateur! We houden je dan op de hoogte van alle wedstrijden en trainingen en bieden daarnaast nog vele extra’s en korting op de tarieven. Inschrijven als lid/donateur kan heel eenvoudig via ons schrijfformulier op onze website.

Voor meer informatie over lidmaat- of donateurschap, zie: Lid/Donateur

Vragen:
Zijn er nog onbeantwoorden vragen dan is onze MX-Trainer Michel Hoenson per email bereikbaar via michelhoenson@hotmail.com , of telefonisch via 06-12243596

Reglement:

Geluid:
Houd ook rekening met de landelijke geluidsnorm van maximaal 94db(A). Er zal deze dag actief worden gemeten op het geluid. Te veel geluid, betekent niet rijden!

Parkeren:
Parkeer netjes zodat we allemaal op het terrein kunnen staan.

Aanvullend reglement:
Voor het regelement zie: Reglement

Privacyverklaring:
Voor onze wedstrijden en trainingen is het privacy beleid van MC Noord-Holland van toepassing. Voor meer informatie over ons privacy beleid zie: Privacyverklaring

Het bestuur en vrijwilligers hebben veel werk verzet om de baan in Den Helder weer open te krijgen. We rekenen op de medewerking van de rijders om het tot een succes te maken. Er zal op bovenstaande reglement worden gecontroleerd, bij overtreding zal een deelnemer niet meer mogen rijden deze dag!

Voor al onze evenementen zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Racing Policy Ontheffing Aansprakelijkheid

Adres:
Industrieterrein “Kooipunt”
Luchthavenweg
1786 PD Den Helder

Bestuur en vrijwilligers MC-NH

Plattegrond terrein (klik op afbeelding om deze te vergroten):

Indeling terrein: