Reglement

Voor alle evenementen van MC Noord-Holland (MC-NH) zoals trainingen en wedstrijden is onderstaande regelement van toepassing. Lees deze even van te voren goed door.

Geluid en Transponder:
Houd ook rekening met de landelijke geluidsnorm van maximaal 94db(A). Transponder verplicht voor de grote baan omdat wij het geluid per motor moeten kunnen meten.

Verzekering:
Trainingen zijn mogelijk met zowel MON als KNMV licenties. De wedstrijd is alleen toegankelijk voor diegene die een KNMV licentie hebben. Nog geen KNMV verzekering deze kan je aanvragen bij de KNMV via hun website: mijn.knmv.nl voor meer informatie over de KNMV verzekeringen en de verplichte Rookie-Training voor nieuwe rijders zie: KNMV Licentie / Rookie Training

120% regeling:
Om het voor iedereen veiliger en leuker te maken hebben wij een nieuwe regel. Omdat we afgelopen jaren grote snelheidsverschillen zagen binnen een klasse en dit onveilige situaties opleverden, willen we dat dit jaar anders aanpakken. Iedereen die tijdens de training langzamer rijd dan 120% van de snelste rondetijd in zijn of haar klasse wordt overgeplaatst naar de hobby / opstapkassen. Deze regel is van toepassing op alle klassen mx2 of hoger. Voorbeeld: Is de snelste rondetijd in de training 1:30 van de snelste rijder in jouw klasse, dan mag jou snelste rondetijd niet langzamer zijn dan 1:48. Als de snelheidsverschillen te groot zijn, levert dit zowel onveilige situatie voor de snelle als langzamere rijder op! Na de training kan je bij de tijdswaarnemingswagen zien wie er is overgeplaatst naar de hobby / opstartklasse. Mocht je rondetijd te snel zijn in de hobby klassen, dan wordt je verplaatst naar de andere klassen, zodat de hobby klasse ook voor iedereen leuk en vooral veilig blijft!

Publiek:
Toegang voor het publiek is gratis. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken tijdens de training en de wedstrijd!

Privacyverklaring:
Voor onze wedstrijden en trainingen is het privacy beleid van MC Noord-Holland van toepassing. Voor meer informatie over ons privacy beleid zie: Privacyverklaring

Parkeren:
Parkeer netjes zodat we allemaal op het terrein kunnen staan.

Aanvullend reglement:
– Gebruik van een milieu-mat is verplicht
– Het is verboden te rijden in het rennerskwartier
– Honden dienen aangelijnd te zijn en te blijven
– Transponders voor grote baan verplicht
– EHBO is aanwezig tijdens de training
– De definitieve indeling van groepen is afhankelijk van het aantal inschrijvingen (en kan dus nog aangepast worden)
– Vlagposten dienen bezet te zijn. Bij toerbeurt worden de rijders ingedeeld om te vlaggen
– Vlaggen is verplicht als je hiervoor wordt ingedeeld
– Maximaal 30 motoren tegelijk op de baan
– Geen quads en zijspannen i.v.m. drukte en veiligheid
– Bij grote drukte of juist rustige momenten kan afgeweken worden van het schema
– Het bestuur is bevoegd om extra regels op te leggen mocht dit nodig zijn
– Het bestuur is bevoegd om rijders in een andere groep in te delen voor extra veiligheid

Huur MyLaps Transponder Aansprakelijkheid:
Bij gebruik va neen huur transponder voor een training of wedstrijd dag, ben jij verantwoordelijk voor deze transponder voor deze dag. Eind van de dag dient de Transponder + houder weer ingeleverd te worden bij het ophaalpunt. De teruggave wordt afgetekend op transponder huur lijst!

Transponder is eigendom van MC Noord-Holland (mc-nh.nl). Het is een speciale Transponder die alleen werkt binnen deze club en niet kan worden gekoppeld met een MyLaps gebruikersaccount. De nieuwprijs van deze transponder is €400,- en bij verlies en of niet retour komen van de transponder worden deze aanschafkosten doorbelast aan de huurder.

Ontheffing aansprakelijkheid:
Voor al onze evenementen zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Racing Policy Ontheffing Aansprakelijkheid

Het bestuur en vrijwilligers hebben veel werk verzet om onze training en wedstrijd locatie mogelijk te maken. We rekenen op de medewerking van de rijders om het tot een succes te maken. Er zal op bovenstaande reglement worden gecontroleerd, bij overtreding zal een deelnemer niet meer mogen rijden deze dag!