Circuit Den Helder

Motorcross in Den Helder heeft een lange historie en is in 1970 opgericht. Op locatie Quelderspoor is de Helderse Motorclub verder gegroeid tot een van de grotere motorcross clubs in Noord-Holland met vele honderden leden. Jammer genoeg moest in 1977 deze baan worden gesloten en zaten we zonder baan.

Circuit Kooypunt
Na veel gesteggel is in 2006 een nieuwe vergunning verleende voor een motorcrossbaan op het industrieterrein Kooypunt. Het was een tijdelijke vergunning. Hierdoor hebben we afgelopen 15 jaar daar jammer genoeg maar beperkt kunnen rijden en vaak ook jaren niet. In 2017 was ons laatste jaar dat we daar konden rijden en moest de baan weer worden gesloten wegens protest van de tegenstanders. In 2022 mogen we daar nu weer rijden voor zowel trainingen als wedstrijden voor een periode van 3 jaar. We hopen in de tussentijd de nieuwe baan in Middenmeer te kunnen openen.

Geluid:
Houd ook rekening met de landelijke geluidsnorm van maximaal 94db(A). Er zal actief worden gemeten op het geluid. Te veel geluid, betekent niet rijden! Ook tijdens de training wordt geluid gemeten en is daarom een transponder verplicht! Voor wie geen eigen transponder heeft, bieden wij transponders te huur aan tijdens een training of wedstrijd.

Verzekering:
De wedstrijd en training is alleen toegankelijk voor diegene die een KNMV of MON licentie hebben. Nog geen verzekering zie ook: KNMV / MON Licentie / Rookie Training

Publiek:
Toegang voor het publiek is gratis. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken tijdens de training.

Reglement:
Voor alle evenementen van MC Noord-Holland (MC-NH) zoals trainingen en wedstrijden is ons regelement van toepassing zie: Reglement MC-NH

Adres:
Industrieterrein “Kooipunt”
Luchthavenweg
1786 PD Den Helder

Plattegrond terrein (klik op afbeelding om deze te vergroten):

Indeling Circuit Den Helder :

Foto’s Circuit: