MON

Over MON
Motorsport Organisatie Nederland (MON) richt zich op de breedtesport. Motorsport moet toegankelijk, betaalbaar en veilig zijn én blijven, vinden wij. Het laagdrempelig aanbieden van motorsportevenementen, dat is onze missie.

Tientallen vrijwilligers zijn voornamelijk in het weekend en op feestdagen in touw om jaarlijks zo’n 150 tot 170 motorsportevenementen te organiseren en te begeleiden. Denk daarbij aan motorcrosswedstrijden, maar ook aan off the road-ritten, grasbaanraces, demonstraties met klassieke motoren, bromfietscrossen, ijsraces en supermotodemo’s en -wedstrijden.

Motorcrossers kunnen ook op Europees niveau de strijd aangaan, want MON is aangesloten bij IMBA, de internationale motorsportbond voor amateurs. Veel talentvolle rijders (zoals Jeffrey Herlings) zijn hun carrière bij MON gestart.

MON stelt zichzelf commerciële doelen om ook een financiële bijdrage te kunnen leveren aan de sport. MON is een vereniging, een organisatie zonder winstoogmerk: al het verdiende geld wordt geïnvesteerd in rijders, clubs en de motorsport.

“MON is dé motorsportbond voor de liefhebber”

Aangesloten motorsporten

Motorsporten-MON-web

logo_MON_NW_2013

Wat doet MON voor de motorsport?

  • Maakt en houdt de sport laagdrempelig, door de kosten binnen de perken te houden, de inkomsten te vergroten, opstapdagen te houden, wedstrijden op verschillende niveaus te organiseren en instapklassen aan te bieden;
  • Zet zich in voor de veiligheid van rijders en publiek, bijvoorbeeld door invoering van het crosscertificaat;
  • Biedt degelijke verzekeringen tegen een scherpe prijs aan clubs, rijders en (organisatoren van) evenementen aan;
  • Waarborgt de continuïteit van de sport door zich actief in te zetten voor het milieu, bijvoorbeeld op het gebied van geluidsbeheersing;
  • Organiseert een jeugdkampioenschap;
  • Organiseert een nationaal kampioenschap;
  • Vaardigt diverse nationale teams (Dames, MX2, MX Open & Zijspannen) af naar het IMBA-EK;
  • Ondersteunt lokale clubs en verenigingen.

 

bus

Meer informatie:
Voor meer informatie zie de website: http://www.mon.nl/