Trainingen

Training mogelijkheden (Let op situatie tijdelijk veranderd)
Sinds eind 2016 beschikt MC Noord-Holland weer over een vaste trainingsbaan en clubgebouw. Onze prachtige baan, gelegen in Den Helder is een mooie en uitdagende baan. Er zijn twee parcours, een kleine baan voor de beginners en een grote baan voor de ervaren rijders. De ondergrond is zand, dus ook in de winter kunnen we blijven trainen.

Met de gemeente zijn we overeengekomen dat er per jaar 12x getraind mag worden op deze baan. Wedstrijden mogen er niet worden georganiseerd op deze baan. We proberen de 12 trainingen zo goed mogelijk te verdelen over het seizoen.

Transponder:
Ook voor een training is een transponder verplicht! Wij moeten elke motor ook op de baan controle op het maximale geluid. Dit gebeurt middels de Transponder van Mylaps welke gekoppeld is met een geluidmeetsysteem.

Voorschriften Training:
Er mag alleen worden gereden op motoren die voldoen aan het technisch reglement van de KNMV en de MON, en voldoen aan de maximale geluidsnorm van 94 DBa.

Voorinschrijving via de website is verplicht. Op de dag zelf vooraf aan de trainen u zich altijd eerst in de kantine te melden samen met uw KNMV of MON verzekeringsbewijs. Ook leden hebben de verplichting zich eerst te melden in de kantine. Tevens wordt er gevraagd om een sessie te vlaggen om zo de veiligheid op het circuit te verhogen en ongelukken te voorkomen.