Trainingen

Training mogelijkheden (Let op situatie tijdelijk veranderd)
Sinds eind 2016 beschikt MC Noord-Holland weer over een vaste trainingsbaan en clubgebouw. Onze prachtige baan, gelegen in Den Helder is een mooie en uitdagende baan. Er zijn twee parcours, een kleine baan voor de beginners en een grote baan voor de ervaren rijders. De ondergrond is zand, dus ook in de winter kunnen we blijven trainen.

Met de gemeente zijn we overeengekomen dat er per jaar 12x getraind mag worden op deze baan. Wedstrijden mogen er niet worden georganiseerd op deze baan. We proberen de 12 trainingen zo goed mogelijk te verdelen over het seizoen. Op dit moment zijn we in gesprek met de gemeente rondom problemen met de vergunning. Jammer genoeg betekend dit dat we voor de eerste helft van 2018 niet terecht kunnen op onze trainingslocatie in Den Helder. Voor de wedstrijden beschikken wij over een andere banen, die door het jaar heen op verschillende locaties wordt aangelegd.

Voorschriften Training:
Er mag alleen worden gereden op motoren die voldoen aan het technisch reglement van de KNMV en de MON, en voldoen aan de maximale geluidsnorm van 94 DBa.

Voordat men kan gaan trainen dient u zich altijd eerst in de kantine te melden samen met uw KNMV of MON verzekeringsbewijs. Er zal een notitie in ons systeem gemaakt worden dat u gaat trainen op onze accommodatie en eventueel moet u de kosten voldoen van een dagpas voor de dag trainen als niet lid. Ook leden hebben de verplichting zich eerst te melden in de kantine. Tevens wordt er vrijblijvend gevraagd om 30 minuten te vlaggen om zo de veiligheid op het circuit te verhogen en ongelukken te voorkomen.