Nieuws

25 aug 2019 – Clubwedstrijd MC-NH / Kermiscross Waarland (Zondag)

3e Clubwedstrijd MC-NH / Kermiscross bij Loonbedrijf Poland Waarland Zondag 25 augustus 2019

Dit weekend staan er weer twee wedstrijden op het programma op onze baan in Waarland. Op een mooie baan met nog meer uitdagingen gaan we aankomende zondag onze 3de clubwedstrijd rijden! Ook deze zondag is er een aparte Dames en Hobby / opstapklasse. Maandag avond is de jaarlijkse Grand Prix van Waarland (Kermisbokaal), zie hiervoor de aparte aankondiging op de website (wedstrijd maandag).

Klassen: 50 cc mini – 65 cc Laag / Hoog, 85 cc Laag / Hoog – 50 cc Classic – Dames – Hobby / opstapklasse – Masters/Veteranen – 125cc – 250cc – 500 / Superklasse

Programma:

  • 9:00 – 10:00 Inschrijving
  • 10:30 Training
  • 12.30 Wedstrijd

Bekersponsor wedstrijd:
Boekel Transport

Dames klasse:
Ook voor dit seizoen hebben we een aparte Dames klasse! Op deze manier hopen we meer dames aan de start te krijgen en ook de doorgroei vanuit de jeugdklasse beter aan te laten sluiten. Mocht je als snelle dame mee willen rijden bij de andere klasse, dan mag dat natuurlijk ook. Mochten jullie nog meer dames weten die rijden. Nodig iedereen uit om deze wedstrijd mee te rijden, hoe meer dames hoe beter!

Hobby / Opstapklasse:
Ook hebben wij en speciale hobby / opstapklasse. Hiermee bieden we de mogelijkheid om ook beginnende rijders of als je gewoon willen rijden zonder de druk van de snelle rijders, mee te laten doen aan deze wedstrijd. Dus wil je gewoon een keer mee doen, heb je minder ervaring of hoeft het niet op hele hoge snelheid, je bent van harte uitgenodigd om mee te rijden bij de nieuwe hobby / opstartklasse. Zorg er wel voor dat je van te voren een KNMV (dag) verzekering heb afgesloten, dit kunnen we niet op deze dag zelf verzorgen. Nog geen KNMV verzekering aangevraagd, zie: KNMV Verzekering

120% regeling:
Om het voor iedereen veiliger en leuker te maken hebben wij een nieuwe regel. Omdat we afgelopen jaren grote snelheidsverschillen zagen binnen een klasse en dit onveilige situaties opleverden, willen we dat nu anders aanpakken. Iedereen die tijdens de training langzamer rijd dan 120% van de snelste rondetijd in zijn of haar klasse wordt overgeplaatst naar de hobby / opstapkassen. Deze regel is van toepassing op alle klassen 125cc of hoger. Voorbeeld: Is de snelste rondetijd in de training 1:30 van de snelste rijder in jouw klasse, dan mag jou snelste rondetijd niet langzamer zijn dan 1:48. Als de snelheidsverschillen te groot zijn, levert dit zowel onveilige situatie voor de snelle als langzamere rijder op! Na de training kan je bij de tijdswaarnemingswagen zien wie er is overgeplaatst naar de hobby / opstartklasse. Mocht je rondetijd te snel zijn in de hobby klassen, dan wordt je verplaatst naar de andere klassen, zodat de hobby klasse ook voor iedereen leuk en vooral veilig blijft!

Geluid en Transponder:
Houd ook rekening met de landelijke geluidsnorm van maximaal 94db(A). Transponder verplicht om in aanmerking te komen voor dag uitslag en puntentelling! Zonder transponder wordt niet meegenomen in het uitslag en tijdwaarneming.

Verzekering:
De wedstrijd is alleen toegankelijk voor diegene die een KNMV trainingsbewijs hebben. Iemand die niet in het bezit is van een KNMV-licentie en toch wil rijden kan vooraf een (dag)licentie aanvragen bij de KNMV via hun website: mijn.knmv.nl of kijk even op onze website voor instructies voor de aanvraag van een KNMV Licentie, zie: KNMV Verzekering

Inschrijfgeld:
– v.a 65cc en hoger €20,-. Voor leden / donateurs € 15,-
– 50cc mini: €15,-. Voor leden / donateurs € 10,-

(Brommers kunnen deze wedstrijd niet meedoen!)

Betalen op de baan met gepast geld, voor een snellere inschrijving.

Lid / Donateur:
Wil je onze club actief ondersteunen, wordt dan lid/donateur! We houden jullie dan op de hoogte van alle wedstrijden en trainingen en bieden daarnaast nog vele extra’s. Ook zijn de kosten voor evenementen van MC-NH dan goedkoper, dus verdien je contributie zo weer terug. Dus geen rede om geen lid / donateur te worden. Inschrijving als lid / donateur kan heel eenvoudig via ons schrijfformulier op onze website.

voor meer informatie over lid of donateur zie: Inschrijving Lid / Donateur

Publiek:
Toegang voor het publiek is gratis. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken tijdens de training en de wedstrijd!

Privacyverklaring:
Voor onze wedstrijden en trainingen is het privacy beleid van MC Noord-Holland van toepassing. Voor meer informatie over ons privacy beleid zie: Privacyverklaring

Adres:
Grote Sloot 6
1754 JE Burgerbrug
Bestuur en vrijwilligers MC-NH / NMC

Foto’s impressie Waarland 2018: