Nieuws

Rookie training

Nieuw in de motorcross en of nog geen KNMV licentie eerder aangeschaft? Dan is de Rookie-training de volgende stap! De Korte Motocross Rookie Training (KMRT) komt voort uit het MX-masterplan en mag gezien worden als een proeve van bekwaamheid. Deze cursus moet afgelegd worden voordat er gebruik gemaakt kan worden van de licentie.

Waarom:
De KMRT wordt sinds 2021 voorgeschreven aan nieuwe, net beginnende, licentiehouders in het kader van veiligheid. Ieder jaar weer zijn er een x aantal ongevallen waarbij de oorzaak ligt bij de onervarenheid van een rijder. Specifieker nog komen veel van die ongevallen voort uit een gebrek aan voldoende risicoherkenning wanneer de rijder actief is op een motocrosscircuit. Dat willen we tegengaan met deze training.

Met het doorlopen van een KMRT wordt de rijder goed voorbereidt op de rest van zijn/haar motocrosscarrière. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

De insteek is niet om rijders te laten zakken. We willen rijders enkel en alleen goed voorbereiden op de gevaren van de sport. In beide delen wordt ingegaan op de basiskennis en -vaardigheden wanneer iemand actief is op een motocrosscircuit. Deze cursus is een eenmalige investering voor de verdere toekomst.

Wanneer:
Vooraf aan de vrije training in Den Helder geven wij een Rookie-training door één van onze gecertificeerde MX Trainers. Voor de komende rookie-trainingen zie onze agenda 2022. De training is van 9:30 tot 11:00. Als je nog energie over hebt kan je daarna je ook nog inschrijven voor de vrije training op die dag

Kosten:
Een deelnemer betaalt € 40,- voor de rookie cursus.

Meer informatie en inschrijven:
Voor meer informatie, over de rookie-training, KNMV en inschrijving zie onze pagina: Inschrijving Rookie-Training