Nieuws

Trainingsweek / 5e + 6e clubwedstrijd Delfzijl 2016 (Uitslagen en foto’s)

Trainingsweek Delfzijl + wedstrijden NMC / MC-NH

De afgelopen week streken zo’n 350 Noord Hollandse motorcrossliefhebbers, vaak complete gezinnen, neer bij M.C. Delfcross in Delfzijl. Omdat ze nog steeds geen vaste locatie hebben in Noord Holland zijn trainingsweken in andere delen van het land de enige mogelijkheid om dit soort activiteiten te organiseren.

De trainingsweek bestond uit 4 trainingsdagen met training door ervaren motorcrossers. Voor alle dagen was de inschrijving vol. De veelal jeugdige rijders konden hun vaardigheden zo weer aanzienlijk verbeteren.  Donderdagavond was er een feestavond en zaterdag konden de rijders uitrusten voor de wedstrijden van zaterdag en zondag. Vrijdagavond en zaterdagavond werd er nog een “papa & mama-cross” georganiseerd. Hierbij kan iedereen die geen ervaring heeft op een crossmotor eens ondervinden hoe het rijden op zo’n motor is. Opvallend veel meisjes/dames namen hier aan deel. Een geweldig initiatief. Het weer werkte enorm goed mee, er was zeer regelmatig zon, een aangenaam temperatuurtje en soms een buitje tegen het stof. Door het lekkere weer was het ’s avonds goed toeven bij de tent/caravan met de barbecue en een drankje.

Zaterdag werd er een wedstrijd georganiseerd in het kader van de M.O.N. Noord-Oost competitie, tevens meetellend voor het clubkampioenschap. Er waren 117 deelnemers.
Zondag was er een wedstrijd wederom voor het clubkampioenschap. Hier waren 100 deelnemers.
Beide wedstrijden waren zeer spannend en een geweldig spektakel om de strijdende coureurs elkaar te zien bekampen. Scherp maar sportief met respect voor elkaar.

Ondanks de afstand van bijna 200 kilometer naar Delfzijl was de animo wederom zeer groot.  De verbondenheid en vriendschapsbanden binnen de Noord-Hollandse motorcross werden weer onderstreept en aangehaald. Als iemand een probleem heeft springen er direct collega-crossers bij om het probleem op te lossen en te zorgen dat er weer zo snel mogelijk gereden kan worden. Deze saamhorigheid is kenmerkend voor de Noord-Hollandse motorcrossers .  De organisatie van deze kleine volksverhuizing was in handen van de binnen de NMC / MC-NH in groten getale beschikbare vrijwilligers en alles is gladjes verlopen.

Het was weer een fantastische week en de noodzaak van het kunnen beschikken over een permanente locatie voor de motorcross werd hierdoor weer eens duidelijk onderstreept. De animo om te crossen is zeer groot.

Bestuur NMC / MC-NH
Rob Schrama

Uitslagen en foto’s:

Uitslagen MyLaps Zaterdag 20 Augustus 5e clubcross : http://www.mylaps.com/nl/events/1314204
Uitslagen MyLaps Zondag 21 Augustus 6e clubcross : http://www.mylaps.com/nl/events/1315334

Foto’s wedstrijd Zaterdag Facebook zie : Fotografe Melanie – Album zaterdag
Foto’s wedstrijd Zondag Facebook zie : Fotografe Melanie – Album zondag
Foto’s wedstrijd Zondag Facebook zie : Fotografe Melanie – Album papa/mama cross
Foto’s Training Estafette Facebook zie : Fotografe Melanie – Album Estafette
Foto’s Training dinsdag Facebook zie : Fotografe Melanie – Album Training dinsdag
Foto’s Training woensdag Facebook zie : Fotografe Melanie- Album training woensdag
Foto’s Training donderdag Facebook zie : Fotografe Melanie – Album Training donderdag
Foto’s wedstrijd Internet zie    : https://www.oypo.nl/fotografemelanie

Foto’s Training Maxime Bakker Fotografie Facebook zie : Album Training Delfzijl 2016

Voor nog meer foto’s zie de hoofd Facebook pagina van Fotografe Melanie

IMG_2587IMG_2358IMG_2357IMG_1390IMG_1266IMG_1226

Write a Reply or Comment