Nieuws

Trainingsweek / 4e + 5e clubwedstrijd Delfzijl 2018 (Uitslagen en foto’s)

Trainingsweek Delfzijl + wedstrijden NMC / MC-NH

De afgelopen week streken zo’n 300 Noord-Hollandse motorcrossliefhebbers, vaak hele gezinnen, neer bij M.C. Delfcross in Farmsum. Omdat onze club nog steeds geen vaste locatie heeft in Noord-Holland zijn trainingsweken in andere delen van het land de enige mogelijkheid om dit soort activiteiten te organiseren.

De trainingsweek bestond uit 4 trainingsdagen met training door ervaren motorcrossers. De trainers Christian Dignum, Richard van Baaren, Michel Hoenson en Richard van Drooge hebben zich geweldig ingezet om iedereen te motiveren en grenzen te verleggen. Iedere dag werd het maximaal aantal deelnemers bereikt. De veelal jeugdige rijders konden hun vaardigheden, met goede aanwijzingen, verbeteren. Donderdagavond was er een feestavond en vrijdag konden de rijders uitrusten voor de wedstrijden van zaterdag en zondag. Vrijdagavond werd er nog een “papa & mama-cross” georganiseerd. Hierbij kan iedereen die geen ervaring heeft met motorcrossen eens ondervinden hoe het rijden op zo’n crossmotor is. Opvallend veel meisjes/dames namen hier aan deel. Een geweldig initiatief.

Het weer werkte enorm goed mee dit jaar! Vorig jaar vielen de wedstrijden letterlijk en figuurlijk in het water, maar dit jaar dus prachtig weer voor zowel training als de wedstrijden. Het was dan ook goed toeven bij de tent/caravan met de barbecue en een drankje.

Zowel zaterdag als zondag telden de wedstrijden mee voor het clubkampioenschap, met zaterdag 125 deelnemers en zondag met 105 deelnemers. Beide wedstrijden waren zeer spannend. Het was een geweldig spektakel om de fanatieke coureurs met elkaar te zien strijden. Scherp, maar sportief en met respect voor elkaar. Nieuw dit jaar in Delfzijl waren de hobby- en de damesklasse. Hier was behoorlijk wat belangstelling voor. De vereniging was trots op wel twaalf dames aan de start!

Ondanks de afstand van meer dan 200 kilometer naar Delfzijl was de animo zeer groot. De verbondenheid en vriendschapsbanden binnen de Noord-Hollandse motorcross werden weer onderstreept en aangehaald. Als iemand een probleem heeft springen er direct collega-crossers bij om het probleem op te lossen en te zorgen dat er weer zo snel mogelijk gereden kan worden. Deze saamhorigheid is kenmerkend voor de Noord-Hollandse motorcrossers. De organisatie van deze volksverhuizing was in handen van de vele beschikbare vrijwilligers die onze club rijk is. Alles is weer naar alle tevredenheid verlopen. Het succes van deze week onderstreept maar weer de noodzaak van het kunnen beschikken over een permanente locatie voor de motorcross in Noord-Holland. De animo om te crossen is zeer groot!

We hopen iedereen de volgende wedstrijd 26 en 27 augustus in Waarland weer graag te zien!

MC-NH / NMC

Herke Dekker

Uitslagen en foto’s:

Uitslagen MyLaps Zaterdag 18 Augustus 4e clubcross : MyLaps uitslagen 4e clubwedstrijd
Uitslagen MyLaps Zondag 19 Augustus 5e clubcross : MyLaps uitslagen 5e clubwedstrijd

Foto’s BBS-Fotografie zie : Album Wedstrijd Delfzijl 2018 (zaterdag)
Foto’s Henk Bolt zie :Album Wedstrijd Delfzijl 2018 (zondag)
Foto’s Herke Dekker zie : Album Wedstrijd Delfzijl (zaterdag + zondag)

 

Impressie wedstrijd Delfzijl 2018:

 

Write a Reply or Comment