Nieuws

RTV-NH: Motorcrossers hebben weer een eigen plek

“Met zo’n 30 tot 40 vrijwilligers hebben we in twee weekenden tijd de boel weer opgepakt.”

DEN HELDER – In de jarenlange zoektocht naar een eigen baan, zijn de motorcrossers van Noord-Holland voorlopig terecht gekomen op hun oude stek in Den Helder. Vijf jaar geleden moesten ze vertrekken, nadat de vergunning verlopen was.


Nu zijn er nieuwe afspraken gemaakt en dus konden de crossers vandaag hun eerste trainingsrondes rijden. “Ja, gelukkig we mogen weer rijden op Den Helder”, vertelt één van de vele crossers vanmiddag op de crossbaan bij het Kooypunt. “Anders moeten we soms wel 2 uur rijden voor we ergens terecht kunnen.”

Hij is niet de enige die blij is dat er voorlopig weer een echt honk is waar ze naar toe kunnen. Voorzitter Gert Meereboer van MC Noord-Hollands: “Dit is gewoon belangrijk dat je je club weer bij elkaar hebt. En dat je weer een stuk van de ziel van de club terug hebt, want je hebt een plek om samen te komen.” In de kantine is dat goed merkbaar. Het is er warm en gezellig.

Die kantine zag er drie weken geleden heel wat minder knap uit dan nu. Toen de crossers bijna vijf jaar geleden moesten vertrekken, bleven alle spullen staan. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om de baan en het gebouw weer op orde te krijgen. “Met zo’n 30 tot 40 vrijwilligers hebben we in twee weekenden tijd de boel weer opgepakt.”, vertelt Meereboer.

Vaste baan
De grote droom van de motorcrossers is uiteindelijk een permanente baan. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een locatie in de Wieringermeer. Maar de komende vier jaar zitten de sporters nog even goed in Den Helder. Twaalf keer per jaar mogen ze daar hun oefenrondes rijden.

Zie ook: website RTV-NH

Write a Reply or Comment