Nieuws

Opening Trainingslocatie Den Helder

Vijf jaar lang is de motorcrossbaan in Den Helder gesloten geweest. Dus geen vaste trainingsbaan meer voor alle rijders in de kop van Noord-Holland! Na heel veel overleg met gemeente en provincie heeft MC Noord-Holland / NMC nu eindelijk weer de sleutels ontvangen van het motorcross circuit in Den Helder. Na enige vertraging is afgelopen weken de huurovereenkomst getekend en zijn de laatste formele punten afgehandeld. Het is het nu tijd voor de laatste stap! Zondag 20 november hadden we voor het eerst toegang op het terrein Kooypunt. Boy Meereboer en Bart Poland hebben de eer gehad om als eerste het hek te openen.

Steun:
Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie steun. Alle reacties hebben de noodzaak van een training en permanente motorcrossbaan opnieuw aangetoond. De behoefte aan een motorcrossbaan in Noord-Holland is wederom bevestigd. De vergunning voor een tijdelijke trainingslocatie op de oude baan Kooypunt in Den Helder is voor de periode van 4 jaar verleend door de gemeente Den Helder. Dit is voor 12 trainingen per jaar. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een definitieve baan.

Inspectie:
Er is jaren geen onderhoud gedaan op het terrein. Inspectie heeft uitgewezen dat er nog een hoop werk moet worden verzet. Ook de kantine heeft een behoorlijke opknapbeurt nodig. Aankomende weken gaat er hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen om deze trainingslocatie weer te openen. Daarna zal de baan worden gekeurd door de KNMV en de MON op veiligheid.

Training:
We gaan er alles aan doen om in de loop van december de eerste training te verzorgen. We zullen dit op tijd melden inclusief alle aanvullende informatie op deze website en via social media.

Blijven geloven in een oplossing:
Voorzitter Gert Meereboer heeft er altijd in geloofd dat er een oplossing zal komen. Vijf jaar geleden zag het er nog somber uit. Door alle steun en inzet van een groot team is de eerste stap gemaakt door de opening van de trainingslocatie in Den Helder. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan de definitieve baan op een andere locatie.

Hierbij nog wat historische beelden van 5 jaar geleden: RTV NH over de sluiting van de baan in Den helder

Write a Reply or Comment