Nieuws

Noordhollands Dagblad – Michel Hoenson stoer overeind in knock out

Noord-Hollands Dagblad

“Michel Hoenson stoer overeind in knock out”

ANNA PAULOWNA – Hoe het voelt om kampioen te worden, wist Michel Hoenson al. Inmiddels kan de Polderse motorcoureur van MC-NH ook meepraten over de Red Bull Knock Out in Scheveningen. Hij was één van de 284 rijders, in een deelnemersveld van 750 finalisten, die de eindstreep haalde in de zwaarste strandcross.


De voorbereidingen, dankzij de inspanningen ook van sponsor Verpalen Motors en zijn ouders, konden direct na het behalen van zijn Nederlandse crosstitel in de zwaarste MX1 klasse worden opgestart. Zijn conditie en uithoudingsvermogen werden nog meer op peil gebracht. Er moest immers eerst een heat van anderhalf uur plus een ronde worden gereden, later op de dag gevolgd door een wedstrijd van nog eens een uur en vijfenveertig minuten plus een ronde. Ook zijn Verpalen KTM kreeg een aantal aanpassingen. Er werd een andere versnellingsbak gemonteerd en een grotere tank zodat er niet te vaak gestopt moest worden om bij te vullen.

VIP

Het grote 20-jarige Polderse talent had een uitnodiging gekregen om als VIP aan te sluiten in het veld van duizend deelnemers. Alle vooraanstaande rijders hadden een nummer onder de 100 en kregen een donkerblauw hesje de andere 900 reden in het wit rond.

Zijn raceweekeinde begon op vrijdag toen de motoren in Scheveningen werden gekeurd en rijders de vaan van ruim zes kilometer lopend gingen verkennen. De volgende ochtend moesten de rijders zich vroeg melden om samen op te rijden naar het startveld waar duizend rijders begonnen aan de kwalificatie. De bovenste helft ging rechtstreeks door naar de finale, de rest kreeg nog een herkansing waarvan de helft ook nog toegang kreeg tot het slotspektakel. De eerste start verliep super voor de Polderse coureur, die na een lang recht stuk van 2,5 km langs de vloedlijn goed door de eerste bocht kwam en zelfs als vijfde de eerste bult nam. Hij maakte onderweg twee pitstops om te tanken, eten en drinken en met een schone bril weer te vertrekken. Hoenson kreeg als 29ste de finishvlag. De rijder was tevreden hoe het gegaan was en kon nu de tijd nemen voor de finale. Zijn vader zorgde ondertussen dat de motor tip top klaar stond.

Superstart

Ook in deze climax had de Polderse coureur weer een superstart. En kwam nu zelfs als derde over de eerste bult, net voor de latere winnaar Jeffrey Herlings. Andermaal verliep de race voortvarend voor Hoenson die een redelijk gelijkmatig tempo kon rijden. Het was ondertussen erg uitkijken voor rijders die hun conditie of motor niet zo goed voor elkaar hadden als hij. Na een kleine twee uur kwam Hoenson op een prima 25ste plaats over de streep. Nog redelijk fit. En blij met zijn prestatie.

Foto digitale krant Noord-Hollands Dagblad:

nhd-artikel-michel-hoenson-stoer-overeind-in-knock-out

 

Write a Reply or Comment