Nieuws

Noordhollands Dagblad – Michel Hoenson pakt uit in GP Waarland

Noord-Hollands Dagblad

“Michel Hoenson pakt uit in GP Waarland”

WAARLAND – Michel Hoenson heeft de Grote Prijs van Waarland op zijn naam geschreven. De Polderse motorcrosser rijdt landelijk zijn rondjes en die ervaring betaalde zich uit.

Door Ruud Ramler – 1-9-2016, 22:51 (Update 1-9-2016, 22:51)


Zes rijders konden zijn spoor enigszins volgen. Onder hen Waarlander Bart Poland van het organiserende MC NH, die zich op zijn eigen baan als klein duimpje tegen de reuzen kon voelen. Ondanks het forse verschil in vermogen, Poland reed op een 125 cc machine, hield hij op een zesde plaats keurig stand.

Vlak na de start was er een kleine valpartij, maar Michel Hoenson was daar al voorbij. Christian Dignum was in het begin op achterstand geraakt maar kon na een aantal ronden toch in de buurt van Hoenson komen zonder hem echt te bedreigen. Het was heel spectaculair om deze rijders te zien jagen op elkaar. Net als de onderlinge strijd tussen de coureurs in hun eigen klasse. Ook de strijd met andere klassen leverde geweldige beelden op.

Gezien het vroege invallen van duisternis moest er op tijd gestart worden en een strak schema aangehouden. Het weer was fantastisch en er was heel veel publiek. Vanaf 125 cc werd en er manches gereden. De tijd snelsten mochten door naar de superfinale. Uit de herkansing kwam nog een aantal deelnemers voor de superfinale tevoorschijn.

De MX-2 2takt leverde Nick Vlaar, Werner Bakker, Boy Meereboer en Ray Boom. Uit de MX2-4 tact gingen Lars Snip, Ramon Jansen, Tijs Slooten en Corné Bakker door naar het grote werk. De veteranen waren vertegenwoordigd door Ep Groen, Ard Poland, Frank Ligthart en Robin Groeneweg. En namens de supers kwamen Michel Hoenson, Christian Dignum, Timo Winter, Kevin Buitenhuis, Rick van Wanrooij, Brad Bijtjes en Bart Poland aan de start voor deze superfinale met 28 rijders.

Achter winnaar Hoenson en runner-up Dignum werd Bijtjes derde, Buitenhuis vierde en eindigde Timo Winter op de vijfde plaats.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/sport/sportschagen/article28457450.ece/Michel-Hoenson-pakt-uit-in-GP-Waarland_?lref=SR_3

NHD - Michel Hoenson pakt uit in GP Waarland

Write a Reply or Comment