Nieuws

Noordhollands Dagblad – Dignum wint GP Waarland

Noord-Hollands Dagblad

“Het was hier en daar flink dringen op het prima geprepareerde land van Poland”

WAARLAND – Christian Dignum heeft de grote prijs van Waarland gewonnen. In deze traditionele kermiscross van motorclub Noord-Holland bleef hij Michel Hoenson voor. De jonge Bart Poland werd, ondanks wat kleine foutjes knap derde.


Het is zo langzamerhand een traditie om een wedstrijd te organiseren voor de MX2 2-takt, MX2-4takt, superklasse en veteranen. Alle klassen reden een serie. Voor de eerste vijf lag er een startbewijs klaar in de super finale om de GP van Waarland. Vervolgens kregen alle klassen nog een herkansing, waarbij de eerste twee afgevlagde coureurs eveneens door gingen naar de eindstrijd. Met zo’n vijftig rijders die zich hadden ingeschreven was het bepaald druk op het land van loonbedrijf Poland waar de vele vrijwilligers van de club een prachtige baan hadden aangelegd. Michel Hoenson, de Polderse alleskunner, nam vanaf de start direct de leiding, gevolgd door Chris Dignum. Na een hevige strijd zag de achtervolger toch heen gaatje om Hoenson te passeren en met een kleine voorspring te finishen.
Eerder had MC Noord-Holland op het hetzelfde land al een vijfde clubcross gereden. Waar de deelnemers met schansen, tafelbergen, kombochten en rechte stukken genoeg uitdagingen kregen voorgeschoteld op het circuit van anderhalve kilometer.

Clubevenement
Gelokt door het zonnige zomerweer waren een kleine honderd rijders op dit clubevenement afgekomen. Wetende dat er elders nog diverse competities werden verreden, was dit een prachtig aantal inschrijvingen. Na de training begon rond de klok van 12 de wedstrijd voor de allerkleinste rijdertjes. Leuk om te vermelden dat er van de acht rijders er één jongen bij was. Deze moest het dus opnemen tegen zeven dametjes! Maylinn Sterk deed haar naam eer aan, ze liet een sterke race zien en ging met de eerste prijs naar huis!
Bij de 65cc klasse was het wederom Jur de Graag die het kaas niet van zijn brood liet eten. Met in zijn kielzog Lynn Snoek en nummer drie Miel Berkhout. Bij de kleine wielen werd Dylano van Dam als eerste afgevlagd. Mike Snoek werd tweede en Wesley Bergsma derde.
Met 12 inschrijvingen bij de 85 cc gingen Bram Muller, hoge wielen, en Bjorn van Andel, kleine wielen met de grootste beker van hun klasse naar huis.

Classic’s
Hierna deden de classic’s hun entree, gevolgd door de veteranen waar de heren zich ook weer van hun beste kant lieten zien. Flinke strijd tussen Edwin Groen en Ard Poland. Waar Edwin de eerste manche als eerst over de finish lijn kwam, deed Ard dit bij de 2de manche en hierdoor eerste van de dag werd gevolgd door Edwin Groen. Johan Kistemaker kwam als tweede over de streep maar had de eerste manche wat punten laten liggen en werd totaal derde.

Grootste groep
Bij de MX 2 klasse stond de grootste groep rijders aan het starthek. Nicos Lazaro won beide manches, gevolgd door Mick Meijer en Ray Boon.
Als afsluiter waren de MX2 4takten en de supers aan de beurt. Zij reden samen. Bij de supers was het Nick Vlaar die de hoogste positie op het podium betrad met naast hem Maxime Bakker en Rico Muilenboom. Bij de 4 takten waren dit Werner Bakker, Tijs Slooten en Rik Gootjes die een beker, gesponsord door Boekel Transport Waarland, mee naar huis namen. Meer informatie: www.mc-nh.nl

Artikel NHD (klik op afbeelding om deze te vergroten):

 

Write a Reply or Comment