Nieuws

Noordhollands Dagblad – Debutant Hoenson pakt meteen de titel

Noord-Hollands Dagblad

“Debutant Hoenson pakt meteen de Nederlandse titel”

ANNA PAULOWNA – Michel Hoenson is in het Brabantse Den Dungen Nederlands kampioen motorcross in de MX1 klasse geworden. De Polderse coureur en actief lid van MC-NH / NMC pakte in zijn debuutjaar meteen flink uit op een Verpalen SX-S 450 KTM.


Een uitzonderlijke prestatie in de zwaarste klasse van de 20-jarige rijder uit Anna Paulowna. Het was een spannend seizoen waarin Hoenson al snel de leiding nam in het klassement maar het lang geen uitgemaakte zaak was dat hij ook daadwerkelijk kampioen zou worden. Hij moest rijden voor wat hij waard was en kon zich geen foutje permitteren. Michel Hoenson werkte hard aan zijn conditie, en zat bijna elke woensdag uren in de bus om met de motor op een crossbaan te kunnen trainen. Maar samen met zijn vader als monteur en het hele team van Verpalen, kon hij als kroon op het werk deze eze mooie titel binnen halen. Hoe terecht dat is bleek in de slotrace waar hij twee keer vanaf de start de kop pakte en won.

Met veel vrienden en bekenden in Den Dungen langs de kant om hem met champagne en confetti als echte kampioen binnen te halen en later de officiële KNMV huldiging bij te wonen. De kampioen haalde zijn sponsors aan zonder wier steun hij dit succes niet had kunnen behalen.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/sport/sportschagen/article28524161.ece/Debutant-Hoenson-pakt-meteen-de-titel_

nhd-debutant-hoenson-pakt-meteen-de-titel-19-9-2016

Write a Reply or Comment