Nieuws

MC Noord-Holland update 2022

Twee seizoenen lang heeft Corona het ons praktisch onmogelijk gemaakt om activiteiten binnen MC Noord-Holland (MC-NH) te houden. We hopen dat we dit nu een beetje achter ons kunnen laten. Voor 2022 ziet de toekomst er in ieder geval een stuk beter uit en we hebben dan ook leuke dingen om met jullie te delen!

Den Helder:
Na veel vertraging gaat het nu echt gebeuren; de motorcross baan in Den Helder gaat weer open. We mogen 12x per jaar rijden waaronder ook een aantal wedstrijden. Dit is voor de komende 3 jaar. Daarna hopen we een heel stuk verder te zijn met de nieuwe baan in Middenmeer. We hebben de eerste trainingen en wedstrijden voor dit jaar gepland. Het circuit ligt er mooi bij en we hopen jullie allemaal binnenkort te verwelkomen in Den Helder! Vergeet niet je (opgeladen!) transponder mee te nemen, deze is verplicht! Eventueel zijn er enkele transponders beschikbaar voor huur. Details als dagindeling van trainingen en wedstrijden en digitale voorinschrijving volgt binnenkort op onze website.

Nieuwe kantine:
Vorig jaar is de kantine op ons circuit in Den Helder afgebrand door vandalen. Dat was een grote tegenslag voor ons als club. Naast de financiële schade kregen we er nog een dossier bij. Een nieuwe kantine vereist namelijk ook een nieuwe vergunning. Dit hebben we direct meegenomen in de totale vergunningsaanvraag. Nu is een nieuwe vergunning erg fijn, maar dan heb je nog geen nieuwe kantine! Afgelopen jaren had de club door Corona weinig inkomsten, maar wel veel uitgaven aan onderzoekskosten, vergunningen en juridische kosten. Maar toen mochten we ervaren dat het clubgevoel leeft! Vele vrijwilligers hebben hun schouders eronder gezet. Dit met behulp van persoonlijke- en bedrijfssponsoring. Afgelopen maanden is er door vrijwilligers een compleet nieuwe kantine en een gebouw voor tijdwaarneming neergezet. Daarbij is het terrein volledig aangepakt en zijn toegangshekken en borden hersteld of vervangen. Alles staat er nu weer prachtig bij en zijn we klaar voor een aantal mooie jaren in Den Helder. Voor foto’s zie: Nieuwe kantine Den Helder

Tijdwaarneming en geluidmeeting:
In de nieuwe vergunning staan ook eisen rondom de maximale geluidsbelasting. Om hieraan te kunnen voldoen hebben we een zeer kostbaar meetsysteem moeten aanschaffen. De oude geluidsapparatuur was na vele jaren gebruik defect én voldeed niet meer aan de laatste eisen. Het systeem omvat microfoons, geluidmeters computers en software. Middels dit systeem kunnen we tijdens het rijden het geluidsniveau meten en dit koppelen aan de juiste rijder. De rondetijden worden gemeten via het MyLaps systeem door middel van lussen onder de baan die de transponders van de rijders uitlezen. Afgelopen jaar hadden we dankzij een sponsor al een nieuw MyLaps systeem kunnen aanschaffen met de nieuwste software met live tijdwaarneming via de MyLaps-App ‘Speedhive’. Maar dit jaar dus opnieuw een diepte investering met dit nieuwe geluidssysteem en bijbehorende software. Ook hier dankzij het geluk dat binnen de club hiervoor een sponsor is opgestaan! Dus met de nieuwe computers, het MyLaps systeem en de geluidmeeting apparatuur kunnen we weer jaren mee.

Delfzijl 2022:
Ook dit jaar organiseren we een trainingsweek in Delfzijl. De Niedorper trainingsweek Delfzijl 2022 vindt plaats op maandag 15 t/m zondag 21 augustus (week 33). Dus zet deze alvast in jullie agenda! De komende periode volgt meer informatie en wordt de inschrijving geopend.

Nieuwe Baan Middenmeer:
Voor de realisatie van de nieuwe crossbaan in Middenmeer zijn we nu bezig met de laatste fase van de MER (Milieu Effect rapportage). Dit is vooral wat betreft geluidsnormering een uitdaging en ontzettend veel werk! Verder bewandelen we de eerste stappen voor de vergunningsfase. We hopen in de zomer de definitieve MER-rapportage te kunnen inleveren. Later dit jaar zullen we hierop terugkomen en jullie informeren over de vervolgstappen die genomen moeten worden.

Rookie Training:
Ben je nieuw in de motorcross? Of vraag je voor de eerste keer een KNMV (Basis sport-) licentie aan? Dan ben je een “Rookie” en dien je, volgens het reglement van de KNMV, een Rookie cursus te volgen. We gaan dit jaar vooraf aan de vrije trainingen Rookie-trainingen organiseren. De kosten zijn € 40,-, aanvangstijd 9.00 uur in de kantine en inschrijven tot de vrijdagavond voorafgaand aan een trainingsdag. Wil je hiervan gebruik maken, stuur dan een berichtje naar Michel Hoenson; michelhoenson@hotmail.com  

KNMV Licentie:
Onze wedstrijden en trainingen worden gereden onder de KNMV-vlag. Wil je dit jaar weer meerijden op ons circuit in Den Helder, zorg dan dat je weer beschikt over minimaal een KNMV basis sport licentie 2022, aan te vragen via de website van de KNMV: https://mijn.knmv.nl/. Je steunt onze club extra door bij het aanvragen van de nieuwe licentie voor MC-NH als club te kiezen. Wij krijgen voor elke aanvraag gekoppeld aan onze club een vergoeding! Voor de uitleg hoe je deze licentie kunt aanvragen zie: https://knmv.nl/motorsport/sportlicentie-aanvragen/zo-vraag-je-een-knmv-licentie-aan/

Donateur:
We zijn een groeiende en enthousiaste motorcross club, met vele leuke wedstrijden en evenementen in het verschiet. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt aan een definitieve baan in Middenmeer zodat we in de toekomst meerdere dagen per week trainingen kunnen verzorgen en natuurlijk meer wedstrijden. Om dit alles te realiseren hebben we wel degelijk donateurs/leden nodig!!!

Het donateurschap biedt ook voordelen! Je krijgt korting bij trainingen en de wedstrijden die wij organiseren. De trainingsweek in Delfzijl kan alleen door donateurs worden gevolgd. We maken onderscheid tussen rijdende en niet rijdende donateurs. Zodat iedereen (zelfs zonder motor) de club kan steunen! Het donateurschap/lidmaatschap voor 2022 is € 25,-

Ben je nog geen lid/donateur, vul dan even het inschrijfformulier online in! Mocht je twijfelen of je al lid bent vul dan ook het formulier in. We lopen namelijk alle inschrijvingen na en werken eventuele wijzigingen bij. Dus mocht er een situatie zijn gewijzigd (ander klasse, contactgegevens) vul dan ook het formulier in zodat alles weer up-to-date is. Inschrijven als donateur/lid. Zie: https://www.mc-nh.nl/inschrijving-lid-donateur/

Let op: Voor onze leden/donateurs gaan we de komende week via ons nieuwe administratieve systeem (ClubCollect) het donateurschap/lidmaatschap voor 2022 innen via een automatische incasso. Dus dan wordt het bedrag van € 25,- afgeschreven van jullie rekening.

Agenda 2022:
Hierbij onze voorlopige agenda voor 2022

  • 8 mei                   1e vrije training
  • 6 juni                    2e vrije training
  • 19 juni                 1e Clubwedstrijd
  • 17 juli                  3e vrije training
  • 15-19 aug.          Trainingsweek (Delfzijl)
  • 20+21 aug.         Clubwedstrijd (Delfzijl)

Meer data zullen volgen!

Slot:

We willen iedereen bedanken voor hun steun voor onze club en in het bijzonder alle vrijwilligers en sponsors die bovenstaande weer mogelijk hebben gemaakt. Laten we samen weer genieten van de wedstrijden en trainingen op ons thuis circuit in Den Helder. We wensen iedereen een sportief seizoen!