Nieuws

Kermiscross maandag GP Waarland MC-NH (Uitslagen en foto’s)

Kermiscross GP Waarland Maandag 29 augustus

Na de mooie clubwedstrijd van zondag was het maandag de beurt aan de GP van Waarland. Gezien het vroege invallen van duisternis moest er op tijd gestart worden en een strak schema aangehouden. Het weer was fantastisch en er was heel veel publiek. Vanaf 125 cc werd en er manches gereden. De tijdsnelsten mochten door naar de superfinale.

De MX-2 2takt leverde Nick Vlaar, Werner Bakker, Boy Meereboer en Ray Boom. De MX2-4 tact leverde Lars Snip, Ramon Jansen, Tijs Slooten en Cornéé Bakker. De veteranen leverden Ep Groen, Ard Poland, Frank Ligthart en Robin Groeneweg. De supers leverden Michel Hoenson, Christian Dignum, Timo Winter, Kevin Buitenhuis, Rick van Wanrooij, Brad Bijtjes en Bart Poland Dit zijn locale rijders die ook het Nederlands kampioenschap rijden. Bij deze heren zit de gang er goed in.
Uit de herkansing kwamen nog een aantal deelnemers voor de superfinale tevoorschijn.

Om 20.20 uur werd het startschot gegeven voor deze superfinale met 28 rijders. Vlak na de start een kleine valpartij, maar Michel Hoenson was daar al voorbij. Deze regionale rijder rijdt al jaren door het hele land en dat betaalt zich uit in zijn prestaties. Vanaf de start pakte hij de leiding. Christian Dignum was in het begin op achterstand geraakt en wist na een aantal ronden toch in de buurt van Hoenson te komen zonder hem echt te kunnen bedreigen. Het was echter wel spectaculair om deze rijders te zien jagen op elkaar.
Verderop in het veld werden ook prachtige duels uitgevochten. De deelnemende machines varieerden van 125 cc. tot 450 cc. Bart Poland op zijn 125 cc machine vocht keihard en met bewonderenswaardige inzet tegen de grote motoren. Klein Duimpje tegen de reuzen. Ondanks het forse verschil in vermogen wist Bart Poland een keurige 6e plaats in dit sterke veld te behalen. De onderlinge strijd tussen de coureurs met rijders uit hun eigen klasse was al spectaculair, maar ook de strijd met andere andere klasses leverden geweldige beelden op voor de toeschouwers.

Uitslag superfinale GP Waarland 2016:

  • 1e Michel Hoenson
  • 2e Christian Dignum
  • 3e Brad Bijtjes
  • 4e Kevin Buitenhuis
  • 5e Timo Winter
  • 6e Bart Poland.

De overige rijders weren allemaal minsten s op 1 ronde gezet door Michel Hoenson. Om kwart voor negen liet wedstrijdleider Henk Boele voor de laatste keer de finishvlag vallen.
De duisternis viel toen ook erg rap in. Voor deze wedstrijd van de superfinale had café Nol de “Nolly Kermis Superbokaal” beschikbaar gesteld. In dit café was ook de prijsuitreiking.
Hierna werd onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat over een geweldig cross-weekend.

MC-NH / NMC

Rob Schrama

Uitslagen MyLaps: http://www.mylaps.com/nl/events/1320420

Foto’s wedstrijd Fotografe Melanie Facebook zie : Fotografe Melanie
Foto’s wedstrijd Maxime Bakker Facebook zie : Fotografie Maxime Bakker
Foto’s wedstrijd Fotografe Melanie Internet zie : https://www.oypo.nl/3B7D7C28C4F6AF6E

Waarland 2016 maandag - 1Waarland 2016 maandag - 3Waarland 2016 maandag - 4Waarland 2016 maandag - 7Waarland 2016 maandag - 10Waarland 2016 maandag - 12

Write a Reply or Comment