Nieuws

In memoriam: Henk Boele

Op 21 november 2017 is onze vriend en medebestuurslid Henk Boele overleden.


Vanaf 1987 is Henk altijd actief geweest in de MAC Alkmaar. Henk kwam binnen bij de MAC Alkmaar als een off-road rijder, binnengehaald door Jan van ’t Schip en Dick de Geus. In een latere fase lag de grote passie van Henk vooral bij de tourritten. De Koninginnecross in Heerhugowaard, de Waarland Kermiscross maar ook de stadioncross in Alkmaar en de Bakkum beach-cross waren ook activiteiten van Henk, uiteraard met vele anderen. In allerlei functies is hij zeer betrokken geweest, vanaf 1999 als voorzitter.

Hierdoor werd Henk ook actief in de in de NHMF (Noord Hollandse Motorsport Federatie), die de belangen van de motorsport in Noord Holland zo goed mogelijk probeerde veilig te stellen. Lange tijd reed Henk op een Yamaha TDM, hij heeft er verschillende versleten. Tijdens een tourrit in september 2016 in Italië kwamen de eerste signalen van zijn ziekte tevoorschijn.

Na de fusie tussen MAC Alkmaar, MCC Den Helder en NMC Niedorp is de Stichting Phoenix ontstaan die zich sterk maakt voor een vaste crossbaan in Noord Holland. Ook hierbij was Henk als bestuurslid zeer nauw betrokken, de laatste tijd als penningmeester. Bij wedstrijden was hij vaak als wedstrijdleider actief en bij het aanvragen van ontheffingen/vergunningen.

In alle functies die Henk bij de diverse organisaties heeft bekleed heeft zijn optreden en inzet zich gekenmerkt door een groot enthousiasme en een enorme betrokkenheid bij de motorsport. Henk hield erg van openheid, eerlijkheid en duidelijke afspraken. Los daarvan was het ook altijd een bijzonder prettig mens in de omgang.

Henk heeft voor de motorsport in Noord Holland veel betekend

De gezondheid van Henk liet al langere tijd te wensen over. In november 2016 kreeg hij van zijn artsen de mededeling dat hij Kerstmis 2017 waarschijnlijk niet zou halen. Het advies van de artsen was om, als hij nog leuke dingen wilde doen, hij daar niet te lang mee zou moeten wachten. De problemen met zijn longen en zijn hart werden steeds meer een hindernis voor hem. Zijn bestuurlijke activiteiten heeft hij langzamerhand afgebouwd. We zijn met Henk en zijn vrouw Wilma nog naar Soldaat van Oranje geweest toen het kon.

Omdat de prijsuitreikingen van de MAC Alkmaar altijd plaatsvonden met een boerenkoolavond in De Knip in Oudkarspel heeft oud-MAC Alkmaarder Hans Adams de oude tijden nog een keer laten herleven en met een aantal maten van de MAC Alkmaar, huidige crossers en wat andere bekenden nog een boerenkoolavond georganiseerd voor hem. Onder het genot van een stevig bord boerenkool met daarbij een drankje konden vooral de mooie verhalen van vroeger nog eens opgehaald worden.

De laatste maanden ging het steeds wat meer achteruit met de gezondheid van Henk. Een van de laatste keren dat hij bij de cross is geweest was tijdens de GP van Waarland bij Poland. Hij genoot er van om er weer eens bij te kunnen zijn, maar na een uurtje had hij het wel weer gehad.

Wij zijn Henk dankbaar voor alles wat hij voor de motorsport in Noord Holland heeft gedaan

Wij hebben respect voor de nuchtere manier waarop hij met zijn naderende einde is omgegaan. Zijn echtgenote Wilma heeft (met hulp van diverse kanten) Henk op een geweldige wijze verzorgd en zijn laatste levensmaanden zo veel als mogelijk naar zijn wensen ingevuld. Ook voor Wilma hebben wij veel respect voor de manier waarop ze hiermee is omgegaan. Henk zullen we herinneren als een warm, betrokken en kundig mens en bovenal als een goede vriend.

Wij wensen Wilma, de kinderen en verdere familie heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Namens de motorcross in Noord Holland,

Bestuur N.H.G.S Phoenix / MC Noord-Holland.

Write a Reply or Comment