Nieuws

Grand Prix van Waarland / Kermisbokaal Maandag MC-NH 2018 (Uitslagen en foto’s)

Kermiscross GP Waarland Maandag 27 augustus.

Verslag GP Waarland MC Noord-Holland 27 augustus 2018 Waarland.

Na de geweldige clubwedstrijd van zondag was het maandag weer tijd voor de GP van Waarland.

Het wordt al weer wat vroeger donker, dus er moest op tijd gestart worden met alleen rijders uit klasses van 125cc en hoger (inclusief veteranen) Er moest een strak tijdschema worden aangehouden. De baan was vandaag nog even opgefrist door Loonbedrijf Poland en dat resulteerde weer in een geweldige baan. Hulde aan de Poland-mannen. De weersomstandigheden waren goed en er was weer veel publiek. Naast de regionale toppers waren er ook enkele toppers van verder weg gekomen om dit spektakel mee te maken.

Vanaf 125 cc werden er manches gereden. De tijdsnelsten mochten door naar de superfinale. Coureurs die het in de reguliere manches niet redden, konden via een herkansing alsnog proberen een finaleplaats af te dwingen. Uit de herkansing kwamen er dus nog een aantal deelnemers voor de superfinale tevoorschijn. Er stonden dus uitsluitend coureurs aan de start die de gaskraan echt flink opendraaien. Grote afwezige was helaas thuisrijder Bart Poland. Door een vervelende knieblessure kan hij even niet rijden. Een gemis voor deze finale.

Rond 20.00 uur werd het startschot gegeven voor deze superfinale. Voor diegenen die een goede start hadden zag het er meteen goed uit voor het verdere verloop van de finale. Inhalen is op het smalle en bochtige circuit een moeilijke opgave. Evenals andere jaren was het al snel Michel Hoenson die aan de leiding ging. Achter hem was een felle strijd gaande om de plaatsen 2 tot en met 5. Christian Dignum was kon uiteindelijk nog het beste in het spoor van Michel Hoenson, de rest volgde uiteindelijk op gepaste afstand. Door het hele rennersveld heen werden er spectaculaire duels uitgevochten. Ieder reed zijn eigen wedstrijd in de wedstrijd. Het was mooi om de onderlinge strijd tussen de rijders uit verschillende klassen te zien. Niemand wil voor een ander onderdoen en dat leverde mooie taferelen op voor de toeschouwers.

Uitslag superfinale GP Waarland 2016:

1e  Michel Hoenson, 2e Christian Dignum, 3e Kris de Boer 4e Henk Pater 5e Terry Beth. De jonge Tim Vlaar eindigde op een keurige 6e plaats.

De volledige uitslag is te vinden op mylaps.com, zie ook link onder aan dit verslag

Prijsuitreiking:
Voor deze wedstrijd  van de superfinale had Motorhuis de Doelen (Peter en Anita Meilink) uit Zaandam (voor al uw cross en enduro benodigdheden) de bekers beschikbaar gesteld, net als voor de wedstrijd van gisteren. Hartelijk dank hiervoor. Hierna werd onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat over een geweldig cross-weekend.

Foto’s:
Ook vandaag zijn weer foto’s gemaakt van de wedstrijd, maar door het donkere weer en de start van de superfinale na acht uur, was het zeer lastig om (goede) foto’s te maken.

We hopen iedereen de volgende wedstrijd 23 september(gewijzigde datum) in Wieringerwerf weer graag te zien

MC-NH / NMC
Rob Schrama

Uitslagen en foto’s:

Uitslagen MyLaps Maandag 27 Augustus GP van Waarland : MyLaps uitslagen GP van Waarland

Foto’s Fotografe Melanie zie : Album Wedstrijd GP van Waarland 2018 (maandag)
Foto’s Herke Dekker zie : Album OneDrive Wedstrijd GP van Waarland 2018 (maandag)

Impressie GP van Waarland 2018 (Maandag avond):

Write a Reply or Comment