Nieuws

7e Clubwedstrijd Wieringerwerf MC-NH 2018 (Uitslagen en foto’s)

7e Clubcross Wieringerwerf 2018.

Verslag 7e clubwedstrijd MC Noord-Holland 23 september 2018 Wieringerwerf.

Op zondag 23 september werd de 7e en tevens laatste clubwedstrijd van het seizoen 2018 verreden op de bekende baan bij peter van Andel.

De baan was de afgelopen week weer goed geprepareerd. De vele weerdeskundigen binnen de club hadden veelal een eigen mening over het weer voor zondag. Gezien de goede conditie van de baan werd zaterdagmiddag besloten om de wedstrijd door te laten gaan. Het zou pas in de middag gaan regenen…….

Ondanks de verwachte regen en de concurrentie van een DMX-Noord wedstrijd in Veendam hadden zich evengoed meer dan 100 rijders ingeschreven. Wederom een bewijs hoe de motorcross leeft in Noord-Holland.

Gezien de rond 13.00 uur verwachte regen was de inschrijving iets vervroegd en werd er rap gestart met de trainingen. De baan lag er geweldig bij en alles liep op rolletjes. Bij de aanvang van de eerste manche begon het echter wat te regenen. Dit mocht de pret niet drukken.

Er werd enthousiast en met volle inzet gestreden. Door de natter wordende baan werd het hier en daar soms een klein beetje glad. Dit leidde in een aantal gevallen tot kleine schuivertjes waar de rijders goed mee konden omgaan. Veelal bleven ze gewoon overeind of was een onschuldig valpartijtje het gevolg.

De verschillende manches werden op een pittige, maar sportieve manier verreden. Het mooi van de gestaag neervallende regen was dat er enkele favorieten door een slippertje of een schuivertje een aantal plaatsen in de eindrangschikking verloren, en dus iets minder goede rijders verrassend hoog konden eindigen.

De aanwas bij de kleinsten, 50 cc, is goed te noemen. Deze beginnertjes leveren veel strijd en het leuke is dat er ook meisjes bij de snelsten in deze klasse meerijden. Vaders, moeders en overige familieleden met hartverzakkingen van de spanning langs de kant een de kleine peuters rijden rond of hun leven er van afhangt. Ze genieten enorm en zijn direct na de wedstrijd erg nieuwsgierig naar de uitslag. Vooral als ze op het podium eindigen staan ze daar met een lach van oor tot oor en wanen zich de nieuwe Jeffrey Herlings. Een onbetaalbaar gezicht en mooi voor de toekomst van de motorcross.

Ook de dit jaar ingevoerde Opstapklasse voor beginnende rijders is een schot in de roos geweest. In deze klasse kunnen beginnende rijders of herintreders lekker hun rondjes rijden met de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen.

De kampioen bij de veteranen 2017, een zeer ervaren rijder en een groot vrijwilliger binnen de club, kon dit jaar wegens wat ongemakken niet zijn titel verdedigen. Hij had nog wel de kans om 3e te worden in de eindstand. Een paar fijne vrienden van hem wilden dit echter voorkomen en een ander op de derde plek hebben. Deze louche figuren wisselden met transponders om dat doel te bereiken. Het gezegde: Wie een kuil graaft voor een ander…… kwam echter geweldig mooi uit. Een van de snoodaards die in het complot zat kwam tijdens de laatste ronde, 100 meter voor de finish, zonder benzine te staan. Ook hier kwam een mooi gezegde uit: Een ezel stoot zich geen 2 x aan dezelfde steen. Tijdens zijn thuiswedstrijd, de GP van Waarland, was het deze topper ook al eens overkomen.

Er werd echter wel veel gelachen  om dit voorval (en ook om de ezel) en de  wedstrijdleiding heeft op correcte wijze de juiste uitslagen in de standen verwerkt. Al met al was het weer een bijzonder goed geslaagde dag. Ook werden dit jaar alle geplande clubwedstrijden verreden. Ook dat is het vermelden waard.

Een woord van dank aan alle vrijwilligers die het rijden van dit soort wedstrijden mogelijk maken. Zonder hen zouden de wedstrijden geen doorgang kunnen vinden. Een schoolvoorbeeld hiervan is Lotte Ligthart. Haar vader en 2 broers doen aan motorcross. Moeder Claudia helpt altijd bij de inschrijving. Lotte gaat dus automatisch mee naar de cross. Als niet-rijdende brugpieper wil ze zich niet vervelen en ook overal bij zijn (van wie zou ze dat hebben?). Lotte assisteert dus ook bij de inschrijving, assisteert de ervaren man van de tijdregistratie bij het invoeren van de rijders en ze zorgt dat alle rijden op de juiste plek in het parc fermee voor de start staan. Als er geen tijdtraining is zorgt ze voor de lootjes die hun plek dan bepalen. En iedereen heeft maar naar deze dame te luisteren want ze laat niet met zich sollen!! Een geweldige meid voor de club en een zekerheidje voor de toekomst.

De EHBO was wederom werkeloos vandaag, op een kleinigheidje bij de start van de laatste manche na. Een bewijs dat de rijders zich goed gedragen op de baan en dat de baan goed en veilig is aangelegd. Ook moeten we onze sponsor voor de bekers van deze wedstrijd niet vergeten. Deze keer werden de bekers verzorgd door “Weba Scooters”

Al met al een mooi seizoen 2018 voor de clubwedstrijden. De uitslagen van de clubkampioenschappen 2018 komen binnenkort op de website.

We hopen iedereen de volgende wedstrijd in 2019(agenda volgt nog) weer graag te zien!

De uitslagen:

 • 50cc: 1. Tom Kuhlman , 2. Kate Snoek, 3. Mika van de Berg
 • 65cc lage wielen: 1. Wesley Bergsma, 2. Maylinn Rose Sterk, 3. Thomas de Ronde
 • 65cc hoge wielen: 1. Ross Berkhout, 2. Mike Snoek, 3. Sven Pool
 • 85cc lage wielen: 1. Kees Ligthart, 2. Miel Berkhout, 3. Lynn Snoek
 • 85cc hoge wielen: 1. Twan Groeneweg, 2. Mike den Bleeker, 3. Jur de Graaf
 • Hobby: 1. Wessel Wouda, 2. Mike Groot, 3. Danny Dam
 • Dames: 1. Bodine van der Sluis, 2. Cailin Ruig, 3. Lianne van Wort
 • 125cc: 1. Rick Luik, 2. Ilse Hoenson, 3. Ian Oudeman
 • 250cc: 1. Tijs Slooten, 2. Mick Meijer, 3. Jarno Tesselaar
 • Supers: 1. Michel Hoenson , 2. Kris de Boer, 3. Nick Schrama
 • Masters: 1. Robin Groeneweg, 2. Edwin Groen, 3. Richard van Drooge

MC-NH / NMC

Rob Schrama / Herke Dekker

Uitslagen en foto’s:

Uitslagen MyLaps Zondag 23 september 7e clubcross : MyLaps uitslagen 7e clubwedstrijd

Gezien het slechte weer hebben we deze keer weinig foto’s kunnen maken. Hieronder een aantal leuke foto’s van de wedstrijd en de uitreiking van de bekers! De foto’s zijn hoge resolutie ingeladen, dus klik op de foto voor een grote versie van de foto!

Impressie 7e clubwedstrijd 2018:

 

 

 

 

 

Write a Reply or Comment