Nieuws

7e Clubwedstrijd /Kermiscross Waarland MC-NH (Uitslagen en foto’s)

Kermiscross Waarland Zondag 28 augustus!

Na een tijdrovende en arbeidsintensieve voorbereiding hebben Alex en Ard Poland, van Loonbedrijf Poland uit Waarland, samen met hun kinderen, weer een geweldige baan bij hun bedrijf neergelegd van maar liefst 1200 meter.
Het was even afwachten wat het weer zaterdagnacht zou doen. Dat deed niet veel. Zondagmorgen vroeg werd de baan uit voorzorg maar even gesproeid en kwam er wat onweer en wat regen, goed om het stof tegen te gaan. Ondanks dat er veel mensen uit Noord Holland bij de Formule 1 in België zaten of bij de MX-GP in Assen waren er toch ruim 100 inschrijvingen.

Even na tienen konden de trainingen een aanvang nemen. De rijders konden de nieuwe baan hierbij goed verkennen.  Daarna begon de eerste van de 2 wedstrijdmanches. Op de harde technische baan werd er veel van de rijders gevraagd. Elk foutje kon je fataal worden in de eindstand. Er werd hartstochtelijk, maar sportief, gestreden om elke centimeter. De ouders van de kleintjes lopen af en toe een hartverzakking op als hun oogappeltje even stilvalt of omvalt ergens op de baan. Uiteraard gebeurt dat altijd op een punt waar de ouders het verst van verwijderd zijn. Ze worden gelukkig altijd weer snel overeind geholpen en gaan dan weer vrolijk verder. Vooral de kleine jeugd stond telkens weer te popelen om de uitslagen te weten te komen en hun kansen te berekenen op een podiumplaats. Voor deze kleine mannetjes en (jawel: ) ook meisjes is het bereiken van een podiumplaats en het uitgereikt krijgen van de daarbij behorende beker een hoogtepunt in hun toch al uitdagende cross-leven.

De oudere jeugd dendert met verbazingwekkende snelheden over de baan en door de bochten. In de klassen MX2-2takt, MX2-4takt en de Superklasse werden bloedstollende duels uitgevochten. Door de druk en soms wat kleine foutjes van favorieten leverden in een aantal manches verrassende winnaars op.
Bij de liefhebbers/veteranen reed een mengelmoes van plezierrijders en rijders met een echte GP-mentaliteit. Deze heren denken dat ze 20 blijven en zo rijden ze ook Gas open bij de start en gas dicht bij de finish.

Ook de 50-cc Classics waren vertegenwoordigd. In deze klasse waren de verschillen vaak redelijk groot. Het is bijzonder leuk om te zien hoe hard deze superlichte machientjes nog rijden. De brommerklasse was nog wat matig bezet maar deze klasse biedt wel perspectief om jongelui goedkoop kennis te laten maken met het crossen. Even na vijven kon wedstrijdleider Henk Boele voor de laatste keer de finishvlag laten vallen. De heren van de tijdwaarneming konden gaan kijken naar de definitieve uitslagen van de 2 wedstrijdmanches en rond half zes vond de prijsuitreiking plaats.

Voor alle klassen waren er 3 bekers beschikbaar gesteld door Garagebedrijf Ron Groen uit Heerhugowaard. Theo Bakker reikte de prijzen uit, hierbij geassisteerd door de bevallige dames Lotte Ligthart en Anna Poland. De spanning van de wedstrijden, het behalen van een podiumplek en hiervoor beloond worden met een beker leverde stralende gezichten op bij de prijswinnaars.
Al met al een bijzonder geslaagde dag met mooi weer, mooie wedstrijden, prettige mensen en (niet geheel onbelangrijk:) werkeloze EHBO-ers.
De uitslagen:

 • 50 cc mini-A: 1 Mike Snoek, 2 Miel Berkhout, 3 Ross Berkhout
 • 50 cc mini-B: 1 Chloe Borst, 2 Job Lugtig, 3 Maylin-Rose Sterk
 • 65 cc laag: 1 Kees Ligthart, Dylano van Dam, 3 Sven Pool
 • 65 cc hoog: 1 Bjorn van Andel, Alex Karbet, 3 Lynn Snoek
 • 85 cc laag: 1 Twan Groeneweg, 2 Rick Luik, 3 Ian Oudeman
 • 85 cc hoog: Boaz bijtjes, 2 Koen Konijn, 3 Joep Poland
 • MX-2 2 takt: 1 Sven Zuidema, 2 Mick Meijer, 3 Boy Meereboer
 • MX2-4takt: 1 Kay Dauven, 2 Nick Schrama, 3 Dick de Geus
 • Veteranen/Liefhebbers: 1 Eppie Groen, 2 Johan Kistemaker, 3 Ard Poland
 • Super-klasse: 1 Bart Poland, 2 Ian Borst, 3 Brad Bijtjes
 • 50-cc Classics: 1 Brad Bijtjes, 2 Johan Luik, 3 Ger de Rie
 • Brommers/quads: 1 Boaz Bijtjes, 2 Ian Ruig, 3 Cailin Ruig.

Na de prijsuitreiking werd er door de organisatoren en wat ouders nog even gezellig nagepraat onder het genot van kakelvers gezette koffie en heerlijke koeken.

MC-NH / NMC

Rob Schrama

 

Uitslagen MyLaps: http://www.mylaps.com/nl/events/1320089

Foto’s wedstrijd Facebook zie : Fotografe Melanie
Foto’s wedstrijd Internet zie    : https://www.oypo.nl/56E56A08C2080BE6

IMG_7702IMG_7710IMG_7732IMG_7780IMG_7771IMG_7487IMG_7483

Write a Reply or Comment