Nieuws

6e Clubwedstrijd Waarland Zondag MC-NH 2018 (Uitslagen en foto’s)

Kermiscross Waarland Zondag 26 augustus 2018.

Verslag 6e clubwedstrijd MC Noord-Holland 26 augustus 2018 Waarland.

De jaarlijkse clubcross in Waarland heeft enige tijd aan een zijden draadje gehangen vanwege de overvloedige regenval. Na een zeer uitgebreide, tijdrovende en arbeidsintensieve voorbereiding hebben Alex en Ard Poland, van Loonbedrijf Poland uit Waarland, samen met hun kinderen en een aantal jeugdleden vanuit de cross, echter weer een geweldige baan bij hun bedrijf neergelegd van maar liefst 1200 meter. De hele week waren ze al bezig met het prepareren van de baan. Zaterdag werd al het overtollige water weggezogen en allerlei machines werden ingezet om de baan voor zondag tiptop in orde te hebben.

Het was even afwachten wat het weer zaterdagavond en zaterdagnacht zou doen. Er is toen gelukkig weinig regen gevallen. Zondagmorgen vroeg werd de finishing touch gegeven aan de baan en het resultaat mocht gezien worden: een perfecte baan!!

In totaal waren er ruim 110 deelnemers aan de (inmiddels 6e cross) bij loonbedrijf Poland.

Directeur Sportif Hans Adams kon op de geplande tijd de trainingen van start laten gaan, daarna de wedstrijdmanches en alles verliep de hele dag op rolletjes.

Doordat de baan niet al te breed kon zijn en er veel bochtenwerk in zat, was het vooral technisch een uitdaging om te rijden. Dit vroeg veel van de rijders. Het kleinste foutje kon je al een mooie eindklassering doen vergeten. Er werd op het scherp van het mes gestreden om elke centimeter. Erg mooi om te zien.

De 50 cc, de klasse met de jongste deelnemers vergt bijna meer van de ouders dan van de jongens en meisjes die er in mee rijden. Pa, moe of andere familieleden stuiteren langs de baan om hun favoriet in de gaten te houden en te ondersteunen. Bij een klein schuivertje wordt er al alarm geslagen om de vedette-in-de-dop zo snel mogelijk weer terug in de wedstrijd te krijgen.

De grijns op de gezichten van de kleintjes na een wedstrijd, vooral als ze ook nog een prijs winnen, is onbetaalbaar. Verhalen alsof ze zojuist wereldkampioen zijn geworden, het zo snel mogelijk willen weten van hun plaats in de wedstrijd: geweldig om te zien. Een crosswedstrijd is voor deze kleine jongens en meiden en belevenis van de eerste orde in hun toch al uitdagende cross-leven.

De oudere jeugd heeft meer ervaring, meer snelheid en meer technische kennis van zaken. Ze vliegen over de baan en door de bochten. In de klassen 85, 125, 250, 500, Supers, Hobby/Opstap, Veteranen, Dames en 50 Classics werden prachtige duels uitgevochten. Soms een verrassende winnaar, soms de gedoodverfde favoriet.

De dit jaar ingevoerde Hobby/Opstap en Dames-klasse is een schot in de roos gebleken en heeft al een fors aantal nieuwe rijders opgeleverd. Rijden op eigen tempo en met het gevoel van een wereldkampioen van de baan af komen. Waar kan dit nog voor zo weinig geld?? De verhalen na de wedstrijd overstijgen hun werkelijk geleverde prestatie in alle opzichten, maar dat mag de pret vooral niet drukken.

Ook de 50-cc Classics waren vertegenwoordigd. In deze klasse waren de verschillen vaak redelijk groot. Het is bijzonder leuk om te zien hoe hard deze superlichte machientjes nog rijden. Door wedstrijden elders was de 50 Classics wat magertjes bezet, maar ook hier uitsluitend tevreden gezichten.

Even na vijven kon wedstrijdleider Gerrit Janse voor de laatste keer de finishvlag laten vallen. Tijdwaarnemers Gert Meereboer en zijn nadrukkelijk aanwezige assistente Lotte Ligthart konden de definitieve uitslagen van de 2 wedstrijdmanches gaan bepalen en rond kwart over 5 vond de prijsuitreiking plaats.

Voor alle klassen waren er 3 bekers beschikbaar gesteld door bij crossers en enduro-rijders overbekende Motorhuis de Doelen uit Zaandam van Peter en Anita Meilink. Onze dank hiervoor.

De spanning van de wedstrijden, het behalen van een podiumplek en hiervoor beloond worden met een beker leverde stralende gezichten op bij de prijswinnaars.

Al met al een bijzonder geslaagde dag met mooi weer, mooie wedstrijden, prettige mensen en (niet geheel onbelangrijk:) volledig werkeloze EHBO-ers!!

Het was weer een dagje motorcross zoals motorcross bedoeld is: Inspanning leveren, je best doen, sportief zijn en bovenal: GENIETEN.

Alle vrijwilligers van MC-NH en in het bijzonder Loonbedrijf Poland bedankt voor jullie zeer grote inzet om dit evenement weer mogelijke te maken! Ook de fotograven bedankt voor alle mooie foto’s van deze wedstrijd (links naar de foto’s staan onderaan dit bericht).

Maandagavond vindt de strijd om de Grote prijs van Waarland plaats op de baan bij Poland. Zie de aankondiging op de website. Deze wedstrijd is, vanwege vroeg invallende duisternis, alleen voor de klassen 125, 250, Veteranen, 500 en Supers. Dit zijn spannende wedstrijden met manches, herkansingen en de grote finale. Spectaculair om te zien! Binnenkort volgt ook het verslag van deze GP van Waarland.

We hopen iedereen de volgende wedstrijd 23 september(gewijzigde datum) in Wieringerwerf weer graag te zien!

De uitslagen:

 • 50cc: 1. Kate Snoek, 2. Mika van de Berg, 3. Michel Bruurs
 • 65cc lage wielen: 1. Mick Kennedy, 2. Wesley Bergsma, 3. Deacon Huijbers
 • 65cc hoge wielen: 1. Dylano van Dam, 2. Mike Snoek, 3. Ross Berkhout
 • 85cc lage wielen: 1. Miel Berkhout, 2. Lynn Snoek, 3. Kees Ligthart
 • 85cc hoge wielen: 1. Dirk Winder, 2. Koen Konijn, 3. Twan Groeneweg
 • Hobby: 1. Jayson v/d Tuin, 2. Jordy Levendig, 3. Mike Groot
 • Dames: 1. Larisa Elema, 2. Danielle Raats, 3. Lisa Wolfenbuttel
 • Classic: 1. Claus Langeveld, 2. Stefan v/d Hove, 3. Hans Verhoef
 • 125cc: 1. Joep Poland, 2. Mats Daneberg, 3. Sven Zuidema
 • 250cc: 1. Tim Vlaar, 2. Ray Boon, 3. Werner Bakker
 • Supers: 1. Kris de Boer, 2. Jarno Duineveld, 3. Luuk Muileboom
 • Masters: 1. Robin Groeneweg, 2. Edwin Groen, 3. Ard Poland

MC-NH / NMC

Rob Schrama

Uitslagen en foto’s:

Uitslagen MyLaps Zondag 26 Augustus 6e clubcross : MyLaps uitslagen 6e clubwedstrijd

Foto’s Fotografe Melanie zie : Album Wedstrijd Waarland 2018 (zondag)
Foto’s Herke Dekker zie : Album OneDrive Wedstrijd Waarland 2018 (zondag)

Impressie wedstrijd Waarland 2018 (Zondag):

 

 

 

 

Write a Reply or Comment