Nieuws

5e Clubwedstrijd Waarland MC-NH (Uitslagen en foto’s)

5e clubcross Waarland MC-NH

Zondag 27 augustus werd de 5e clubcross gereden van MC Noord Holland.

Ditmaal waren alle rijders uitgenodigd op het land van Loonbedrijf Poland in Waarland. Met vele vrijwilligers van de club was er weer een prachtige baan aangelegd! Schansen, tafelbergen, kombochten en rechte stukken zorgden voor een circuit van 1,5 km lang. Voor ieder rijder een heuse uitdaging!

Op deze zonnige zondag waren 100 rijders op dit evenement afgekomen. Wetende dat er elders nog diverse competities werden verreden, was dit een prachtig aantal inschrijvingen. Na de training begon rond de klok van 12 de wedstrijd voor de allerkleinste rijdertjes. Leuk om te vermelden dat er van de acht rijders er één jongen bij was. Deze moest het dus opnemen tegen zeven dametjes! Maylinn Sterk deed haar naam eer aan, ze liet een sterke race zien en ging met de eerste prijs naar huis!

Bij de 65cc klasse was het wederom Jur de Graag die het kaas niet van zijn brood liet eten. Met in zijn kielzog Lynn Snoek en nummer drie Miel Berkhout. Bij de kleine wielen werd Dylano van Dam als eerste afgevlagd. Mike Snoek werd tweede en Wesley Bergsma derde.

Met 12 inschrijvingen bij de 85 cc gingen Bram Muller, hoge wielen, en Bjorn van Andel, kleine wielen met de grootste beker van hun klasse naar huis.

Hierna deden de classic’s hun entree, gevolgd door de veteranen waar de heren zich ook weer van hun beste kant lieten zien. Flinke strijd tussen Edwin Groen en Ard Poland. Waar Edwin de eerste manche als eerst over de finish lijn kwam, deed Ard dit bij de 2de manche en hierdoor eerste van de dag werd gevolgd door Edwin Groen. Johan Kistemaker kwam als 2de over de streep maar had de eerste manche wat punten laten liggen waardoor hij in deze klasse uiteindelijk 3de werd.

Bij de MX 2 klasse stond de grootste groep rijders aan het starthek. Nicos Lazaro won beide manches, gevolgd door Mick Meijer en Ray Boon.

Als afsluiter waren de MX2 4takten en de supers aan de beurt. Zij reden samen. Bij de supers was het Nick Vlaar die de hoogste positie op het podium betrad met naast hem Maxime Bakker en Rico Muilenboom. Bij de 4 takten waren dit Werner Bakker, Tijs Slooten en Rik Gootjes die een beker, gesponsord door Boekel Transport Waarland, mee naar huis namen.

We kunnen weer terug kijken op een geslaagde, zonnige motorcrosswedstrijd!

De uitslagen:

  • 50 cc: 1. Maylinn Rose Sterk, 2. Livia Ahrens, 3. Chloe Borst
  • 65 cc lage wielen: 1. Dylano van Dam, 2. Mike Snoek, 3. Wesley Bergsma
  • 65 cc hoge wielen: 1 Jur de Graaf, 2. Lynn Snoek, 3. Miel Berkhout
  • 85 cc lage wielen: 1. Bjorn van Andel, 2. Gijs Poland, 3. Wouter Groeneweg
  • 85 cc hoge wielen: 1. Bram Muller, 2. Ian Oudeman, 3 Niels van Andel
  • 50 cc Classic: 1. Dennis Jonker, 2. Hans Verhoef, 3. Claus Langeveld
  • MX2 2-takt: 1. Nicos Lazaro, 2. Mick Meijer, 3. Ray Boon
  • MX2 4-takt: 1. Werner Bakker, 2. Tijs Slooten, 3. Rick Gootjes
  • Masters/Veteranen: 1. Ard Poland, 2. Edwin Groen, 3. Johan Kistemaker
  • Supers: 1. Nick Vlaar, 2. Maxime Bakker, 3. Rico Muileboom

 

Het bestuur wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet om deze mooie wedstrijden mogelijk te maken!

Bestuur
MC-NH / NMC

Uitslagen MyLaps: Speedhive Mylaps

Foto’s training Facebook zie : Fotografe Melanie
Foto’s training Internet zie    : oypo.nl

Impressie wedstijd:

Write a Reply or Comment