Nieuws

4e Clubwedstrijd Wieringerwerf Noord MC-NH (Uitslagen en foto’s)

4e clubcross MC-NH In Wieringerwerf.

Op zondag 30 juli werd er voor de derde keer een clubwedstrijd gereden op het land van van Andel in Wieringerwerf. De weergoden waren ons gunstig gezind: ’s nachts flink veel regen en overdag droog weer met een lekker windje en een heerlijk zonnetje. De baan werd voor de wedstrijd nog even behandeld en was in topconditie.

Er waren 90 inschrijvingen. De vakantieperiode is al begonnen. Dat in ogenschouw nemende was het een zeer mooi aantal rijders. Tijdens de training bleek al dat de coureurs er zin in hadden. Er werd scherp gereden en dat bleek ook uit de trainingstijden. In alle klassen werd een verbeten strijd uitgevochten.

Bij de mini’s 50 cc was het genieten. De beginners deden hun uiterste best om rond te komen op de baan en de meer ervaren rijdertjes gingen rond alsof ze al jaren op de motor zaten en sprongen de schansjes met groot gemak. Bij de 65 cc was er ook ruim voldoende spanning. Kees Ligthart (in crosskringen beter bekend als Kopstart Kees) raakte eindelijk van een trauma verlost. Al lange tijd wist hij zich niet te klasseren voor Lynn Snoek (inderdaad een meisje). Dit leidde tot grote frustratie bij Kees. Doordat Kees zondag erg scherp reed en Lynn een schuivertje maakte wist Kees eindelijk een keer voor Lynn te eindigen. Kees straalde van oor tot oor. Bij de 85 cc was ook volop strijd. Deze jongens knallen er al aardig overheen en de snelsten doen niet onder voor de 125 cc-rijders. In de beide manches was voldoende spanning om de toeschouwers te laten genieten.

Vooral bij de 125cc 2-takt was er genoeg spektakel te beleven. Vanwege het ontbreken van een paar potentiele winnaars grepen andere rijders nu hun kans. Vol overgave werd er gestreden en de coureurs reden op, en soms net over het randje van hun kunnen. In het heetst van de strijd vonden er een paar kleine schuivertjes plaats waardoor het telkens uitermate spannend bleef. Uiteindelijk werd Boy Mebo (al dan niet met doping??) 1e en “de Bullit van het Maalwater” Mick Meijer legde beslag op de 2e plek. 3e werd Ilse Hoenson.

De wedstrijd van de Masters (voorheen veteranen) was goed bezet. Ook hier werd een felle strijd geleverd. Sommige deelnemers waren na afloop van de manches rijp voor het zuurstofapparaat, maar ze laten zich door niets of niemand weerhouden om hun wedstrijden te rijden. Ze genieten ervan. Sommigen moeten voordat ze van de baan af gaan eerst checken of alle ledematen er wel aan zijn blijven zitten. Moeder de vrouw of de kinderen zorgen dat hun eigen held weer snel wat te drinken en te eten krijgt. Vooral na de wedstrijd komen de verhalen los en is het eigenlijk een wonder dat Jeffrey Herlings nog sneller is dan hun. Droom lekker verder heren, maar blijf vooral genieten.

De Supers en de MX2 4-takt werden samengevoegd vanwege een relatief klein deelnemersveld. Bij de Supers was het een mooie strijd tussen Christian Dignum, Michel Hoenson en de kleine maar dappere Bartje Poland. Na een verwoede strijd wist Bart Poland beide manches op zijn naam te schrijven.

De aanwezige EHBO-ers hebben een aantal kleine ongevalletjes snel en deskundig behandeld. De bekers voor de dag werden beschikbaar gesteld door garage van Andel uit Wieringerwerf en Fotograaf Melanie was er weer om van iedereen mooi actie foto’s te maken tijdens de wedstrijd. Wederom hebben de aanwezigen genoten van een geweldige dag motorcross en heerlijke wedstrijden om naar te kijken.

De uitslagen:

  • 50 cc: 1. Deacon Huyberrs, 2. Maylinn Rose Sterk, 3. Timo Winter
  • 65 cc lage wielen: 1. Mike Snoek, 2. Wesley Bergsma, 3. Tara Noordman
  • 65 cc hoge wielen: 1 Jur de Graaf, 2. Miel Berkhout, 3. Kees Ligthart
  • 85 cc lage wielen: 1. Wouter Groeneweg, 2. Ferry Mulder
  • 85 cc hoge wielen: 1. Dirk Winder,  2. Twan Groeneweg, 3. Bram Muller
  • MX2 2-takt: 1. Boy Meereboer, 2. Mick Meijer, 3. Stef Nesselaar
  • MX2 4-takt: 1. Tijs Slooten, 2. Perry Schra, 3. Mark Teeuwen
  • Masters/Veteranen: 1. Robin Groeneweg, 2. Johan Kistemaker, 3. Jasper van de Weyde
  • Supers: 1. Bart Poland, 2. Tino Winter, 3. Christian Dignum

MC-NH / NMC

Uitslagen MyLaps: Speedhive Mylaps

Foto’s training Facebook zie : Fotografe Melanie
Foto’s training Internet zie    : oypo.nl

Impressie:

Write a Reply or Comment