Nieuws

3e Clubwedstrijd Wieringerwerf Noord MC-NH (Uitslagen en foto’s)

3e clubcross MC-NH In Wieringerwerf.

Nadat er eerder een wedstrijd was gereden tussen het wintergerst op het land van van Andel in Wieringerwerf, werd op zondag 16 juli wederom op hetzelfde land gereden. Het verschil met de vorige wedstrijd was echter dat al het gerst nu gemaaid was. Loonbedrijf Poland had hierdoor een bredere en langere baan kunnen maken met een aantal springschansjes er in.

Bij de inschrijving meldden zich 99 rijders. Ondanks de concurrentie van bijvoorbeeld De Zwarte Cross een zeer mooi aantal. De baan was goed en er was de afgelopen week voldoende regen gevallen om de baan stofvrij te maken.

Doordat de baan langer en breder was kon er duidelijk harder worden gereden dan in de vorige wedstrijd. Er werd op het scherp van het mes gestreden en dat resulteerde af en toe in een schuivertje. Dat was geen probleem want de aanwezige EHBO-ers hadden, indien nodig, de coureurs allemaal weer snel op de been. De goed uitgeruste EHBO-tent hoefde slechts 1 x voor een gevallen coureur te worden gebruikt.

In alle klassen werd een verbeten strijd uitgevochten. Vooral bij de 125cc 2-takt en de veteranen ging het er zeer fanatiek aan toe. Bij de 125cc2-takt werd er zeer snel gereden. Een aantal coureurs zaten elkaar op de hielen en onder de druk werden eer een paar kleine foutjes gemaakt waardoor de uiteindelijke uitslag een ander beeld kreeg dan het oorspronkelijk leek.

Bij de veteranen reed de oude rot Richard van Drooge de 2e manche op een oude 125cc Honda. Hij zat er bij de start goed bij en wist na een paar ronden de kop over te nemen van Ard Poland op een 450cc Kawasaki. Robin Groenenweg meldde zich ook nog achter het jagende tweetal en er ontstond een geweldige strijd. Richard van Drooge wist de beide zwaardere machines echter voor te blijven en won op knappe wijze de tweede manche.

Bij de Superklasse was Bartje Poland een klasse apart. Christian Dignum kon in de eerste manche nog lang tegengas geven, maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Bart. Bij de start van de tweede manche bleef Bart in het starthek staan en vertrok uiteindelijk ruim als laatste. In no time rukte hij op naar de 2e plek achter koploper Christian Dignum en die wist hij uiteindelijk na een felle strijd ook nog te passeren.

De aanwezigen hebben genoten van een geweldige dag motorcross en heerlijke wedstrijden om naar te kijken. De kleinste jeugd kon er al helemaal geen genoeg van krijgen: zij gingen na de wedstrijden zelfs nog lopend sprinten vanachter het starthek. Alles om meer conditie te krijgen voor de motorcross.

Al met al weer een bijzonder geslaagde dag.

De uitslagen:

  • 50 cc: 1. Maylinn Rose Sterk, 2. Kate Snoek, 3. Cloe Borst
  • 65 cc lage wielen: 1. Mike Snoek, 2. Wesley Bergsma, 3. Ross Berkhout
  • 65 cc hoge wielen: 1 Jur de Graaf, 2. Lynn Snoek, 3. Kees Ligthart.
  • 85 cc lage wielen: 1. Bjorn van Andel, 2. Gijs Poland, 3. Tomas Grent
  • 85 cc hoge wielen: 1. Rick Luik, 2. Dirk Winder, 3. Bram Muller
  • MX2 2-takt: 1. Sven Zuidema, 2. Jarno Tesselaar, 3. Boy Meereboer
  • MX2 4-takt: 1. Jarno Duineveld, 2. Rick Gootjes, 3. Mark Teeuwen
  • Masters/Veteranen: 1. Ard Poland, 2. Richard van Drooge, 3. Robin Groeneweg.
  • Supers: 1. Bart Poland, 2. Ian Borst, 3. Christian Dignum

MC-NH / NMC

Rob Schrama

Uitslagen MyLaps: Speedhive Mylaps

Foto’s training Facebook zie : Fotografe Melanie
Foto’s training Internet zie    : oypo.nl

Impressie:

Write a Reply or Comment