Nieuws

3e Clubwedstrijd Wieringerwerf MC-NH 2018 (Uitslagen en foto’s)

Warme 3e clubcross Wieringerwerf 2018

Verslag 3e clubwedstrijd MC Noord-Holland 15 juli 2018 Wieringerwerf.

Op het land van Peter van Andel in Wieringerwerf mochten we ook de 3e clubcross organiseren van dit jaar. Een prachtige circuit, aangelegd op een mooi stuk land, waar we al een aantal keren eerder zijn geweest en nog een aantal keren terug gaan komen.

Deze keer was het extreem warm en was de grond heel droog omdat er al heel lang geen water was gevallen. De vrijwilligers hadden de baan weer goed geprepareerd en lag er mooi bij. De dag ervoor was er ook volop met waterwagens gereden, om de grond een beetje vochtig te krijgen. Maar het water verdween waar je bij stond, dus al bij de training was het al een hoop stof en zijn de waterwagens weer vol aan de gang gegaan. Elke 2 races, kwam een volle waterwagen om het circuit stofvrij te maken. Door de dag heen werd de baan steeds beter en bij de 2e manche kwam de baan helemaal in vorm.

Het was een prachtige dag met een mooie wedstrijden. Deze dag hadden er meer dan 120 deelnemers zich in de diverse klassen ingeschreven. Ook de dames en hobby klassen waren weer vol bezet en reden ook deze keer los van elkaar.

Ook kwam oud-bestuurslid Tiny van Baar langs bij onze motorcross club. Tiny heeft heel veel betekend voor de motorcross in Noord-Holland. Ze was namelijk meer dan 30 jaar in vele functies actief, waaronder als voorzitster. Ze kwam kijken hoe het met de wedstrijd telling gaat, welke nu op digitale wijze via transponders en computer systeem verloopt. Ze was heel geïnteresseerd en keek aandachtig mee op het computer scherm naar de rondetijden en de stand van de wedstrijd. Dit werk ging vroeger geheel met de hand. De telling voor de ronde-uitslagen heeft ze jaren gedaan. Verder kwam ze kijken naar haar kleinzoon die als volgende generatie de motorcross weer oppakt, nadat haar eigen kinderen ook vele jaren hebben gereden binnen de club.

Naast de andere wedstrijden in het land op deze zondag en de zwarte cross, waren er toch weer veel rijders afgereisd naar Wieringerwerf. Ook deze keer rijders uitkomend voor de Nederlandse kampioenschappen, kwamen onze club bezoeken. Dit leverde in elke klasse mooie duels op tussen de rijders en werd er zowel voorin als achterin gestreden voor de punten. Ook veel bezoekers waren afgekomen op deze wedstrijd en stonden langs de kant de rijders toe te juichen. Het was hele warme en mooie dag,

We hopen iedereen de volgende wedstrijd, 18 en 19 augustus in Delfzijl of 26 en 27 augustus in Waarland weer graag te zien!

De uitslagen:

 • 50cc: 1. Lars Berkelaar, 2. Kate Snoek, 3. Tina Haan
 • 65cc lage wielen: 1. Deacon Huijbers, 2. Wesley Bergsma, 3. Maylinn Rose Sterk
 • 65cc hoge wielen: 1. Mike Snoek, 2. Huub Koopman, 3. Ross Berkhout
 • 85cc lage wielen: 1. Noah Ho, 2. Lynn Snoek, 3. Miel Berkhout
 • 85cc hoge wielen: 1. Dirk Winder, 2. Twan Groeneweg, 3. Gijs Poland
 • Hobby: 1. Niels van Vuure, 2. Alex Dronau, 3. Daan Buis
 • Dames: 1. Larisa Elema, 2. Bodie van der Sluis, 3. Karijn van Andel
 • 125cc: 1. Sven Zuidema, 2. Mark Van de Kamp, 3. Joep Poland
 • 250cc: 1. Kay Dauven, 2. Jarno Tesselaar, 3. Tim Vlaar
 • Supers: 1. Kevin van Dam, 2. Kris de Boer, 3. Richard van Baaren
 • Masters: 1. Robin Groeneweg, 2. Ron Mayenburg, 3. Frank Ligthart

MC-NH / NMC

Herke Dekker

Uitslagen MyLaps: https://speedhive.mylaps.com/nl/Events/1561121

Impressie:

Write a Reply or Comment