Nieuws

3e Clubwedstrijd MC-NH Barsingerhorn, weer een mooie dag!

3e Clubwedstrijd MC-NH Barsingerhorn, weer een mooie dag!

Het baggerdepot van boer Schenk aan de Gouw in Barsingerhorn was zondag 26 juni het toneel van de 2e motorcross aldaar. Ondanks een fors aantal wedstrijden elders in het land en de TT in Assen waren er evengoed 95 inschrijvingen van rijders uit de kop van Noord Holland. Elders in het land waren regenen onweer nogal eens spelbreker bij wedstrijden, maar in Barsingerhorn was het de hele dag zonnig en een lekker temperatuurtje.

De (tijdelijke) baan was goed geprepareerd door de loonbedrijven Jimmink en Poland, zelf ook fervente motorcrossliefhebbers. Een fors aantal vrijwilligers zorgde voor de veiligheid van de rijders en het publiek, de omroepinstallatie, inschrijving, tijdwaarneming, vlaggen tijdens de training en wedstrijd. Ook waren er EHBO-ers aanwezig om eventuele geblesseerde rijders op te lappen. Ze hebben een bijzonder rustige dag gehad. Ook toiletten en koek en zopie waren keurig geregeld. De wedstrijden werden op het scherp van de snede uitgevochten. Sportief, maar elkaar geen centimeter ruimte gunnend, zoals de motorcross behoort te zijn. Vrienden vooraf, tijdens de wedstrijd concurrenten en na de wedstrijd geef je elkaar een hand en gaat gezellig bij elkaar zitten kletsen over je grote hobby.

Na een training om de baan goed te kunnen verkennen werden er 2 wedstrijdmanches verreden. De ene wedstrijdmanche was wat spannender dan de ander maar ook achter de koplopers werd er hevige strijd geleverd om de ereplaatsen. Zelfs de mindere goden doen hun uiterste best om zo goed mogelijk te eindigen en hierbij staat naast de wil om zo snel mogelijk te rijden het plezier hoog in het vaandel. De aanwezige ouders deden er alles aan om de motoren en hun berijders of berijdsters ( jawel, ook de meisjes doen gewoon mee) in optimale conditie aan de wedstrijd te laten beginnen en moedigen hun kroost met een aandoenlijk enthousiasme aan. Ook waren er een fors aantal jongeren die op een brommertje (de Puch-klasse) aan het motorcrossen willen ruiken. Een mooie opstap naar het echte motorcrossen.

Wij geven u de winnaars van de diverse klassen.

  • 50cc Mike Snoek, Heerhugowaard
  • 65cc Bjorn van Andel, Middenmeer
  • 85cc Nick Schra, Breezand
  • MX2 2 – Takt Sil Schoorl, Eenigenburg
  • MX2 4 -Takt Lars Snip, Petten
  • Superklasse Michel Hoenson, Anna Paulowna
  • Veteranen,  Ard Poland Waarland

Al met al een geweldige dag voor de motorcross in Noord Holland, waarbij regionale coureurs eindelijk weer eens in hun eigen omgeving konden rijden en er weer een aantal beginners geïnspireerd raakte om dichtbij huis het motorcrossen (verder) op te pakken.

Uitslagen MyLaps: http://www.mylaps.com/nl/events/1289733

Foto’s wedstrijd Facebook zie : https://www.facebook.com/mcnoordholland/photos

WP_20160626_10_48_28_RichWP_20160626_12_53_23_RichWP_20160626_13_05_08_RichWP_20160626_15_05_09_Rich

Write a Reply or Comment