Nieuws

2e Clubwedstrijd Wieringerwerf Noord MC-NH (Uitslagen en foto’s)

Spectaculaire 2e clubcross Wieringwerf 2017

Verslag 2e clubwedstrijd MC Noord-Holland 25 mei 2017 Wieringerwerf.

Op het land van Peter van Andel in Wieringerwerf mochten we de 2e clubcross organiseren. De natuur hebben we niet helemaal in de hand dus op de afgesproken datum stond het gerst 1 meter hoog op het land. Als motorcrossliefhebber is een afspraak een afspraak voor Peter van Andel, dus loonbedrijf Poland maaide in het gerstveld keurig een baan uit.

Het was een prachtige dag met mooie wedstrijden. Zo’n 100 deelnemers hadden zich in de diverse klassen ingeschreven. Omdat er tussen het gerst gereden werd was het geluid voor de toeschouwers veel minder dan bij een normale cross. Het gerst dempte het geluid aanzienlijk. Het was een mooi gezicht om de kleintjes rond te zien rijden. Je zag alleen de helmen boven het gerst uit komen. Als er een helm verdween wist je dat er een peuter een schuivertje had gemaakt en werd die snel weer op de motor geholpen.

Het was weer een reclame voor de motorcross. Er werd scherp gereden en doordat er weinig rechte stukken in de baan waren kwam het op stuurmanskunst (en een groot hart) aan om iemand te kunnen passeren. Een goede start, waardoor je als een van de eersten bij de eerste bocht was, leverde de rijders al vaak een goed plek in de eindklassering op.
De wedstrijdleider annex spreekstalmeester was na een schuivertje in de training van de veteranenklasse, waarbij de andere rijders dachten dat hij een springschans was, tot de conclusie gekomen dat het snelheidsverschil bij de veteranen te groot was voor deze baan. De snelste veteranen werden bij een snellere groep geplaatst en zo was dat ook weer opgelost. Het leverde een onverwachte winnaar op………. De echte kenners begrepen niet hoe dit mogelijk was, maar de winnaar glimlachte slechts minzaam om alle opmerkingen die hij te horen kreeg en glunderde rustig verder.
Bij de 65 cc was Lynn Snoek ongenaakbaar. Dit meisje won de beide manches in haar klasse en dat gaf nogal wat frustraties bij de deelnemende jongens. Die vonden het niet leuk dat ze door een meisje werden verslagen. Kijk uit jongens, de meiden grijpen de macht als je niet uitkijkt. Harder trainen dus. De bekers voor de wedstrijden werden beschikbaar gesteld door motorcentrum Bruurs.

Bij de prijsuitreiking assisteerde de 11-jarige Lotte Ligthart. Lotte assisteerde ook bij de inschrijving, de tijdwaarneming en ze wees de rijders hun plaats in het parc fermee voor de start. Streng maar rechtvaardig regelde ze alles. Ook bij het organiseren heeft de jeugd de toekomst………

Wederom is bewezen dat de motorcross een geweldige sport is waarbij de saamhorigheid enorm is. Hele gezinnen zijn de hele dag lekker buiten en met hun sport bezig en de jeugd pakt zonder problemen een aantal taken op om de organisatie goed te laten verlopen.

De uitslagen:

  • 50 cc: 1. Maylinn Rose Sterk, 2. Thomas de Ronde, 3. Cloe Borst
  • 65 cc lage wielen: 1. Mike Snoek, 2. Owen de Haan, 3. Sven Pool
  • 65 cc hoge wielen: 1. Lynn Snoek, 2. Kees Ligthart, 3. Jur de Graaf
  • 85 cc lage wielen: 1. Gijs Poland, 2. Bjorn van Andel, 3. Wouter Groeneweg
  • 85 cc hoge wielen: 1. Dirk Winder, 2. Bram Muller, 3. Niels van Andel
  • MX2 2-takt: 1. Tim Vlaar, 2. Mick Meijer, 3. Jarno Tesselaar
  • MX2 4-takt: 1. Lars Snip, 2. Kay Dauven, 3. Mark Teeuwen
  • Veteranen: 1. Gert Meereboer, 2. Maico Tesselaar, 3. Herke Dekker
  • Veteranen snelle groep: 1. Richard van Drooge, 2. Robin Groeneweg, 3. Edwin Groen
  • Supers: 1. Bart Poland, 2. Tino Winter, 3. Christian Dignum

MC-NH / NMC

Rob Schrama
Uitslagen MyLaps: https://speedhive.mylaps.com/nl/Events/1383332

Foto’s wedstrijd Facebook zie : Fotoalbum MC-NH

Video1 85cc (drone) : Wieringerwerf video 1 (85cc)
Video2 mx2 start (drone) : Wieringerwerf video 2 (mx2)
Video3 mx2 deel 2 (drone) : Wieringerwerf video3 (mx2 deel 2)

Opnames drone & foto’s :

 

 


Write a Reply or Comment