Nieuws

2e Clubwedstrijd Wieringerwerf Noord MC-NH 2018 (Uitslagen en foto’s)

Geslaagde 2e clubcross Wieringerwerf 2018

Verslag 2e clubwedstrijd MC Noord-Holland 17 juni 2018 Wieringerwerf.

Op het land van Peter van Andel in Wieringerwerf mochten we ook de 2e clubcross organiseren van dit jaar. Een prachtige circuit, aangelegd op een mooi stuk land, waar we al een aantal keren eerder zijn geweest en nog een aantal keren terug gaan komen. Het gras rondom de baan begint al behoorlijk te groeien wat een mooi uitzicht geeft. Beschut door een bomensingel, was het in het zonnetje behoorlijk warm. De baan heeft diversen leuke technische uitdagingen rechten stukken worden afgewisseld met grote snelle kombochten en korte bochten en een paar leuke schansen. De ondergrond is zand en dat is ook altijd leuk rijden en zorgt er voor dat de baan er eigenlijk altijd mooi bij ligt.

Het was wederom een prachtige dag met een mooie wedstrijd. Deze dag hadden er meer dan 130 deelnemers zich in de diverse klassen ingeschreven. De twee nieuwe klassen, een hobby/opstap en een dames klasse waren ook deze keer een groot succes. Met meer dan 25 nieuwe rijders in de hobbyklasse en ook met 12 rijders in de dames klasse was deze opzet opnieuw geslaagd. Ook hadden we de nieuwe 120% regeling voor alle bestaande klasse. Wie bij de training met de snelste ronden langzamer was dan 120% van de snelste rijder van de zelfde klasse, ging over naar de hobby/opstap klassen. Deze regeling is om de veiligheid te vergroten en het voor iedereen leuk te houden. Op deze manier kunnen we de grote snelheidsverschillen er uit halen tussen de rijders. Door de vele nieuwe rijders en de zeer grote opkomt van de hobby rijders, met alle registratie van deze rijders in het systeem, lukte het ons deze keer minder goed om iedereen op tijd juist te plaatsen. Er waren ook een paar snelle hobby rijders, die volgende keer in de andere klassen gaan uitkomen, zodat hobby klasse ook zijn doel behouwt. Hier gaan we verder aan werken.

Naast de andere wedstijden in het land op deze zondag en ook de wedstrijd in Nieuw-Vennep van de vrijdag en zaterdag, waren er toch veel rijders afgereisd naar Wieringerwerf en het was ook nog Vaderdag! Ook rijders uitkomend voor de Nederlandse kampioenschappen, kwamen onze club bezoeken. Dit leverde in elke klasse mooie duels op tussen de rijders en werd er zowel voorin als achterin gestreden voor de punten. Veel bezoekers waren afgekomen op deze wedstrijd en stonden langs de kant veel publiek de rijders toe te juichen. We willen Wendy Ruig bedanken voor het maken van foto’s van alle klassen in de wedstrijd! Het was weer een mooie dag,

We hopen iedereen de volgende wedstrijd, 15 juli in Wieringerwerf weer graag te zien!

De uitslagen:

 • 50cc: 1. Kate Snoek, 2. Mitchell Bruurs, 3. Tina Haan
 • 65cc lage wielen: 1. Wesley Bergsma, 2. Deacon Huijbers, 3. Maylinn Rose Sterk
 • 65cc hoge wielen: 1. Dylano van Dam, 2. Mike Snoek, 3. Sven Pool
 • 85cc lage wielen: 1. Levy Nijs, 2. Thimo de Graaf, 3. Lynn Snoek
 • 85cc hoge wielen: 1. Boaz Bijltjes, 2. Dirk Winder, 3. Koen Konijn
 • Hobby: 1. Simon Koning sr, 2. Niels van Vuure, 3. Mika Groot
 • Dames: 1. Larisa Elema, 2. Lisa Wolfenbuttel, 3. Karijn van Andel
 • 125cc: 1. Sven Zuidema, 2. Wessel van Zutphen, 3. Job van Andel
 • 250cc: 1. Kay Dauven, 2. Tim Vlaar, 3. Marielle de Mol
 • Supers: 1. Remi Krap, 2. Richard van Baaren, 3. Simon Koning
 • Masters: 1. Robin Groeneweg, 2. Dick Pool, 3. Herke Dekker

MC-NH / NMC

Herke Dekker

Uitslagen MyLaps: https://speedhive.mylaps.com/nl/Events/1545469

Foto’s wedstrijd Facebook zie : Fotografe Wendy Ruig

Impressie:

Write a Reply or Comment