Nieuws

28 april 2019 – 4e Clubwedstrijd Texel MC-NH / MAB-Club Texel

Clubwedstrijd MAB-Club Texel Zondag 28 april 2019

Zondag 28 april organiseert onze collega motorcrossclub op Texel hun tweede clubwedstrijd voor dit jaar. Daarom nodigen we je uit om te komen rijden op het MAB circuit op Texel. Kom je met de boot van half negen of half tien, dan ben je op tijd voor de training.

Dames / Hobby / Opstart klasse:
In overleg met het bestuur van MAB-Club Texel is nu ook besloten om naast de normale klassen ook een Dames en Hobby/ Opstap klassen te laten starten. Deze Dames en Hobby / opstap klasse zal zijn eigen starttijd in de wedstrijd krijgen en wij hopen dan ook op een grote opkomst. Dus Dames en Hobby rijders laat jullie zien deze dag! Mocht dit een succes zijn dan wil MAB-Club Texel ook deze klassen standaard toe te voegen aan het programma.

Klassen: 50 cc mini – 65 cc Laag / Hoog, 85 cc Laag / Hoog – MX2-2takt – MX2 4takt – Dames – Hobby / Opstapklasse – Superklasse – Masters(Veteranen)

Programma

  • 9:00 – 10:45 Inschrijving
  • 11:00 Training
  • 12.00 Wedstrijd

Geluid en Transponder:
Houd ook rekening met de landelijke geluidsnorm van maximaal 94db(A). Transponder verplicht om in aanmerking te komen voor dag uitslag en puntentelling! Zonder transponder wordt niet meegenomen in het uitslag en tijdwaarneming.

Verzekering:
De wedstrijd is alleen toegankelijk voor diegene die een KNMV trainingsbewijs hebben. Iemand die niet in het bezit is van een KNMV-licentie en toch wil rijden kan vooraf een (dag)licentie aanvragen bij de KNMV via hun website: mijn.knmv.nl of kijk even op onze website voor instructies voor de aanvraag van een KNMV Licentie , zie: KNMV Verzekering

Inschrijfgeld:
– jeugd baan €10,-.
– grote baan: €15,-.

Betalen op de baan met gepast geld en neem je KNMV 2019 pas mee, voor een snellere inschrijving.

Boot:
De bootdienst van Texel gaat elke uur. (het half uur vanuit Den Helder en het hele uur vanuit Texel) Kom je met de boot van 8:30 of 9:30, dan ben je op tijd voor de training. Mocht je ook goedkoper over willen steken met de boot, koop dan een 5 rittenkaart vooraf op de website van TESO of bij de kassa bij de boot. Bij een 5 ritten kaart krijg je ongeveer 40% korting en deze is onbeperkt houdbaar en staat ook niet op kenteken(kan dus volgende keer met een ander auto over). Dus mocht je nog een keer naar Texel willen voor een training of wedstrijd dan is dit een leuke besparing op de bootkosten. Mocht je soms met een losse auto en soms met een aanhanger overgaan, dan kan je ook meerdere passen aanschaffen, dan kan je afhankelijk met welk voertuig je over gaat de juiste pas gebruiken. Voor meer informatie over de overtocht zie TESO (www.teso.nl).

120% regeling:
Om het voor iedereen veiliger en leuker te maken hebben wij een nieuwe regel. Omdat we afgelopen jaren grote snelheidsverschillen zagen binnen een klasse en dit onveilige situaties opleverden, willen we dat dit jaar anders aanpakken. Iedereen die tijdens de training langzamer rijd dan 120% van de snelste rondetijd in zijn of haar klasse wordt overgeplaatst naar de hobby / opstapkassen. Deze regel is van toepassing op alle klassen mx2 of hoger. Voorbeeld: Is de snelste rondetijd in de training 1:30 van de snelste rijder in jouw klasse, dan mag jou snelste rondetijd niet langzamer zijn dan 1:48. Als de snelheidsverschillen te groot zijn, levert dit zowel onveilige situatie voor de snelle als langzamere rijder op! Na de training kan je bij de tijdswaarnemingswagen zien wie er is overgeplaatst naar de hobby / opstartklasse. Mocht je rondetijd te snel zijn in de hobby klassen, dan wordt je verplaatst naar de andere klassen, zodat de hobby klasse ook voor iedereen leuk en vooral veilig blijft!

Publiek:
Toegang voor het publiek is gratis. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken tijdens de training en de wedstrijd!

Adres:
Hoofdweg 35
1795 JA De Cocksdorp
www.mabclub-texel.nl

Bestuur en vrijwilligers MC-NH / MAB-Club Texel

Write a Reply or Comment