Nieuws

20 januari 2019 – Goede doel nieuwjaarscross MC-NH / MAB-Club Texel

Goede doel nieuwjaarscross MAB-Club Texel Zondag 20 januari 2019

Zondag 20 januari organiseert(reservedatum: 27 januari) onze collega motorcrossclub op Texel een eenmalige nieuwjaarscross.

Deze eenmalige motorcrosswedstrijd is in het leven geroepen voor het goede doel, de stichting Support Rob. Rob is een jonge man en lijdt aan een zeldzame ziekte. Deze ziekte is alleen te behandelen in de Verenigde Staten. Daar is veel geld voor nodig. Heel Texel zet zich in om voor deze stichting geld in te zamelen. Graag willen wij, als MAB club, ook hiervoor inzetten. Rob is een trouwe bezoeker van onze  MAB evenementen. Daarom organiseren we deze wedstrijd. De opbrengst van de inschrijving en ook de kantineopbrengst gaat 100% naar dit goede doel.

Zo hopen we dat de MAB club een steentje bij kunnen dragen, zodat Rob behandeld kan worden (meer over de Stichting Support Rob, zie www.supportrob.nl).

Daarom nodigen we je uit om op 20 januari te komen rijden op ons MAB circuit. Kom je met de boot van half negen of half tien, dan ben je op tijd voor de training.

Dames / Hobby / Opstart klasse:
In overleg met het bestuur van MAB-Club Texel is nu ook besloten om naast de normale klassen ook een Dames en Hobby/ Opstap klassen te laten starten. Deze Dames en Hobby / opstap klasse zal zijn eigen starttijd in de wedstrijd krijgen en wij hopen dan ook op een grote opkomst. Dus Dames en Hobby rijders laat jullie zien deze dag! Mocht dit een succes zijn dan wil MAB-Club Texel ook overwegen om bij de clubwedstrijden dit jaar ook deze klassen toe te voegen.

Klassen: 50 cc mini – 65 cc Laag / Hoog, 85 cc Laag / Hoog – MX2-2takt – MX2 4takt – Dames – Hobby / Opstapklasse – Superklasse – Veteranen

Programma

  • 9:00 – 10:45 Inschrijving
  • 11:00 Training
  • 12.00 Wedstrijd

Geluid en Transponder:
Houd ook rekening met de landelijke geluidsnorm van maximaal 94db(A). Transponder verplicht om in aanmerking te komen voor dag uitslag en puntentelling! Zonder transponder wordt niet meegenomen in het uitslag en tijdwaarneming.

Verzekering:
De wedstrijd is alleen toegankelijk voor diegene die een KNMV trainingsbewijs hebben. Iemand die niet in het bezit is van een KNMV-licentie en toch wil rijden kan vooraf een (dag)licentie aanvragen bij de KNMV via hun website: mijn.knmv.nl of kijk even op onze website voor instructies voor de aanvraag van een KNMV Licentie , zie: KNMV Verzekering

Inschrijfgeld:
– jeugdbaan €10,-.
– grote baan: €20,-.

Betalen op de baan met gepast geld en neem je KNMV 2019 pas mee, voor een snellere inschrijving.

Boot:
De bootdienst van Texel gaat elke uur. (het half uur vanuit Den Helder en het hele uur vanuit Texel) Kom je met de boot van 8:30 of 9:30, dan ben je op tijd voor de training. Mocht je ook goedkoper over willen steken met de boot, koop dan een 5 rittenkaart vooraf op de website van TESO of bij de kassa bij de boot. Bij een 5 ritten kaart krijg je ongeveer 40% korting en deze is onbeperkt houdbaar en staat ook niet op kenteken(kan dus volgende keer met een ander auto over). Dus mocht je nog een keer naar Texel willen voor een training of wedstrijd dan is dit een leuke besparing op de bootkosten. Mocht je soms met een losse auto en soms met een aanhanger overgaan, dan kan je ook meerdere passen aanschaffen, dan kan je afhankelijk met welk voertuig je over gaat de juiste pas gebruiken. Voor meer informatie over de overtocht zie TESO (www.teso.nl).

120% regeling:
Om het voor iedereen veiliger en leuker te maken hebben wij een nieuwe regel. Omdat we afgelopen jaren grote snelheidsverschillen zagen binnen een klasse en dit onveilige situaties opleverden, willen we dat dit jaar anders aanpakken. Iedereen die tijdens de training langzamer rijd dan 120% van de snelste rondentijd in zijn of haar klasse wordt overgeplaatst naar de hobby / opstapkassen. Deze regel is van toepassing op alle klassen mx2 of hoger. Voorbeeld: Is de snelste rondentijd in de training 1:30 van de snelste rijder in jouw klasse, dan mag jou snelste rondentijd niet langzamer zijn dan 1:48. Als de snelheidsverschillen te groot zijn, levert dit zowel onveilige situatie voor de snelle als langzamere rijder op! Na de training kan je bij de tijdswaarnemingswagen zien wie er is overgeplaatst naar de hobby / opstartklasse. Mocht je rondentijd te snel zijn in de hobby klassen, dan wordt je verplaatst naar de andere klassen, zodat de hobby klasse ook voor iedereen leuk en vooral veilig blijft!

Publiek:
Toegang voor het publiek is gratis. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken tijdens de training en de wedstrijd!

Adres:
Hoofdweg 35
1795 JA De Cocksdorp
www.mabclub-texel.nl

Bestuur en vrijwilligers MC-NH / MAB-Club Texel

Write a Reply or Comment