Nieuws

1e Clubwedstrijd Wieringerwerf Noord MC-NH 2018 (Uitslagen en foto’s)

Super geslaagde 1e clubcross Wieringerwerf 2018

Verslag 1e clubwedstrijd MC Noord-Holland 10 mei 2018 Wieringerwerf.

Op het land van Peter van Andel in Wieringerwerf mochten we de 1e clubcross organiseren van dit jaar. Een prachtige circuit, aangelegd op een mooi stuk land, waar we nog een aantal keren terug gaan komen. Dit jaar was er geen gewas gezaaid, maar gras, waardoor er alle ruimte was voor het circuit en de voertuigen. Hierdoor konden we goed parkeren in het gras en kwam ook de baan helemaal tot zijn recht. In de ochtend nog wat regen, dit kon de ondergrond goed gebruiken en daarna kwam de zon!

Het was een prachtige dag met mooie wedstrijden. Meer dan 100 deelnemers hadden zich in de diverse klassen ingeschreven. Voor dit jaar hadden we ook twee nieuwe klassen, een hobby/opstap en een dames klasse. Dit was een groot succes, met meer dan 20 nieuwe rijders in de hobbyklasse en ook met een dames klasse was deze opzet geslaagd. Ook hadden we een nieuwe 120% regeling voor alle bestaande klasse. Wie bij de training met de snelste ronden langzamer was dan 120% van de snelste rijder van de zelfde klasse, ging over naar de hobby/opstap klassen. Deze regeling was om de veiligheid te vergroten en het voor iedereen leuk te houden. Op deze manier konden we de grote snelheidsverschillen er uit halen tussen de rijders. Iedereen kon deze regel waarderen en met een paar kleine aanpassingen in de verdeling van de diversen klasse na de training konden we van start gaan met de eerste manche!

De vele nieuwe rijders en ook de welbekende snelle rijders waren weer een reclame voor de motorcross. Er werd scherp gereden en doordat er weinig rechte stukken in de baan waren kwam het op stuurmanskunst aan om iemand te kunnen passeren. Inhalen was goed mogelijk, dus ook bij een mindere goede start kon je evengoed naar voren rijden. Er werd zowel voorin als achterin gestreden voor de punten. Met een paar mooie schansen leverde dit ook nog mooie sprongen op met uiteindelijk ook mooie plaatjes.

Wederom is bewezen dat de motorcross een geweldige sport is waarbij de saamhorigheid enorm is. Hele gezinnen zijn de hele dag lekker buiten en met hun sport bezig en de jeugd pakt zonder problemen een aantal taken op om de organisatie goed te laten verlopen. We hopen iedereen de volgende wedstrijd, 17 juni in Wieringerwerf, weer graag te zien!

De uitslagen:

 • 50 cc: 1. Kate Snoek, 2. Mitchell Bruurs, 3. Sian van Andel
 • 65 cc lage wielen: 1. Thomas de Ronde, 2. Amy Bruurs
 • 65 cc hoge wielen: 1. Mike Snoek, 2. Ross Berhout, 3. Huub koopman
 • 85 cc lage wielen: 1. Lynn Snoek, 2. Miel Berkhout, 3. Timo Vera
 • 85 cc hoge wielen: 1. Dirk Winder, 2. Bram Muller, 3. Twan Groeneweg
 • Hobby: 1. Mika Groot, 2. Rowan de Ruiter, 3. Dirk de Ronde
 • Dames: 1. Karlijn van Andel, 2. Cailin Ruig, 3. Lianne van Wort
 • Masters: 1. Robin Groeneweg, 2. Dennis Hagedoorn, 3. Henk Gouwenberg
 • MX2 2-takt: 1. Sven Zuidema, 2. Mark van de Kamp, 3. Mansour Vos
 • MX2 4-takt: 1. Maaikel Gouwenberg, 2. Kay Dauven, 3. Tijs Slooten
 • Supers: 1. Marco Kamper, 2. Simon Koning, 3. Nick Schrama

MC-NH / NMC

Herke Dekker

Uitslagen MyLaps: https://speedhive.mylaps.com/nl/Events/1523209

Foto’s wedstrijd Facebook zie : Yvette Vlaar Fotografie

Impressie:

Write a Reply or Comment