MCC Den Helder

MCC-DH logoHelderse Motorclub de Twee Wielen
De motorcrossclub werd al in 1970 opgericht door Joop van Doorn onder de naam Helderse Motorclub de Twee Wielen. 

Quelderspoor
De eerste tijd werd op de Torplaan getraind maar al spoedig kreeg de Twee Wielen een plek op de crossbaan Quelderspoor. Op deze locatie de Helderse Motorclub verder gegroeid tot een van de grotere motorcross clubs in Noord-Holland met vele honderden leden. Op deze locatie kon meerdere keren per week worden getraind en werden veel wedstrijden gereden.

Locatie Quelderspoor - clubwedstrijd 1990
Quelderspoor – clubcross 1990 (foto: Herke Dekker)

“In 1997 zijn we daar weggegaan omdat er uitzicht was op een permanente baan. We hebben een prima tijd gehad op Quelderspoor, iedere zondag werd er gereden, wedstrijden en anders in ieder geval trainen en soms ook op de woensdagavond. We hebben nooit klachten gehad in die periode van omwonenden over geluidsoverlast, het is daar altijd goed gegaan”.

De permanente baan bleef uit, de Twee Wielen hield op te bestaan en het wild crossen deed zijn intrede. “Dat was voor niemand goed”, de federatie bleef zich in zetten om een vaste baan te realiseren.

Kooypunt
Na veel gesteggel was het burgemeester Geke Faber die de knoop doorhakte en in 2006 voor vijf jaar toestemming verleende voor een motorcrossbaan op het industrieterrein Kooypunt. Onder de naam MCC Den Helder werd onder leiding van Rob Wilhelm, Aard van Beek en Henk Gouweberg de Helderse motorcross weer verenigd.

Locatie-kooypunt--training-

locatie-Kooypunt---start

Nieuwe start voor MCC Den Helder
Na jaren van stilte is er een nieuwe start voor MCC Den Helder en gaat deze club als 1 van de 3 clubs op in Stichting NHGS Phoenix. De nieuwe stichting gaat deze nieuwe Motocross Baan in Noord-Holland exploiteren.

Voor meer informatie over Circuit Den Helder zie: Circuit Den Helder